Sjokoladecupcakes med pistasjmakroner

Dette er jo en blogg om makroner, men makroner trenger slettes ikke nytes alene. Har du noen makroner til overs, legg dem i fryseren og bruk dem til pynt neste gang du baker. Disse saftige sjokoladecupcakene, blir for eksempel ekstra gode med litt pistasjnøtter og en makron på toppen! (Denne uken er det muffins- og cupcakesutfordring på matbloggsentralen.com. Stem gjerne på denne oppskriften som er mitt bidrag :)

Sjokoladecupcake med pistasjmakron

Sjokoladecupcakes ca. 10 stk
– 1 egg
– 1,5 dl sukker
– 2 dl hvetemel
-1 ts bakepulver
– 1 ts vaniljesukker
– 1 ss kakaopulver
– 50 g pistasjnøtter, uten skall og salt
– 75 g smør
– 3/4dl melk

Sjokoladekrem
– 75 g smør
– 2,5 dl melis
– 1 ss kakaopulver
– 1 ts vaniljesukker

Pynt
– ca. 10 stk Pistasjmakroner

Pisk eggedosis av egg og sukker. Hakk pistasjnøttene og hell dem i eggedosisen. Sikt i hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver, og vend forsiktig inn. Smelt smøret, og hell melken i smøret slik at smøret avkjøles. Hell blandingen i røren, og bland forsiktig.

Bruk et muffinstekebrett, og sett ut muffinsformene du ønsker å benytte. Fyll formene litt over halvfulle med røre, og stek i ca. 10min på 200 grader.

Avkjøl cupcakene, mens du lager sjokoladekremen. Sjokoladekremen lager du ved å røre smør og sukker hvitt, før du tilsetter kakaopulver og vaniljesukker, og pisker litt til.

Fyll kremen i en sprøytepose med rund tipp. Sprøyt ut en liten kremtopp på cupcakene. Finn fram pistasjmakronene, og sett dem på høykant ned i sjokoladekremen.

Sett på fat, server og nyt!

0 thoughts on “Sjokoladecupcakes med pistasjmakroner

Legg inn en kommentar