Makroner med mango

Sommertid del5: Makroner med mango

ENGLISH | NORSK

Jeg har lenge hatt lyst til å forsøke meg på en mangomakron, så nå benyttet jeg sjansen. Som fyll har jeg laget gelé/syltetøy av mango. Det smakte fantastisk friskt, men som fyll i makronene kom ikke den samme friskheten like tydelig fram. Javisst smakte de mango, men skulle gjerne fanget smaken enda bedre. Prøv gjerne selv og kom med tips i kommentarfeltet, så skal jeg forsøke meg på en ny runde ved en senere anledning :)

Makroner med mango

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Mangofyll
– 150 g mango
– 1/2 dl vann
– 30 g sukker
– 4 ts sitronsaft
– 1 1/2 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Skrell og del mango i biter. Ha mango, vann, sukker og sitronsaft i en kjele, og kok opp. Kok til frukten er mør, ca. 10 min. Bruk en stavmikser og mos blandingen glatt.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

 1. Kan jeg bruke agar agar her istedenfor gelatinpulver?

  • copeders

   Hei!
   Beklager at jeg ikke har svart på kommentaren din før nå. Denne har gått meg hus forbi. Du kan sikkert bruke agar agar, men jeg har aldri bakt med det før. Vet derfor ikke mengde du skal benytte. Prøv deg fram og meld gjerne tilbake :)
   Christine

 2. Har nå prøvd meg på denne oppskriften, veldig enkel å lage. har ikke fått smakt på den enda, da den fremdeles står til kjøling.
  Har også prøvd meg på makroner å dette er andre gang jag har laget det, brukte nå din oppskrift å di ble perfekte <3

Legg gjerne inn en kommentar