Makroner med pasjonsfrukt

ENGLISH | NORSK

Har du lyst på en eksotisk makron med sprudlende og fruktig smak? Da vil jeg anbefale deg å prøve deg på denne, en av mine favorittmakroner :)

Pasjonsfruktmakron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Pasjonsfruktfyll:
– 1dl pasjonsfruktpure
– Melis etter smak
– 1 1/2 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bland pasjonsfruktpureen med melis, og smak deg til hvor mye melis du trenger. Blandingen skal være syrlig, men ikke sur. Klarer du ikke å få tak i pasjonsfruktpure, kan du lage selv ved å ha kjøtt fra pasjonsfrukt i en blender, for så å sile blandingen. Litt usikker på hvor mange pasjonsfrukter du da trenger for å ende opp med 1dl pure, så forsøk deg fram.

Rør gelatinpulveret ut i 1 1/2 ss lunket vann i en skål, og la blandingen stå slik ha gelatinen får svellet litt. Ha pureen i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

7 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar