Makroner med rabarbra

Er du så heldig å ha rabarbra i hagen? Om ikke, så er det nå rabarbrasesong og i matvarebutikker med godt utvalg finner du herligheten til salgs. Om du skulle bli lei av rabarbrasuppe og -syltetøy, så kan du jo forsøke deg på noen syrlige rabarbramakroner?

Makron-med-rabarbra

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Rabarbrafyll
– 150 g rabarbra
– 30 g sukker
– 1 ts sitronsaft
– 1/2 vaniljestang
– 1 1/2 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt litt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Skyll og skrell rabarbraen, og del den i biter. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland rabarbra, sukker, sitronsaft, vaniljestang og -frø, og kok til rabarbraen er mør og løser seg opp (ca. 10min).

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling. Om du ønsker et helt glatt fyll, bruk stavmikser og kjør til du får en jevn puré.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

1 kommentar

Legg gjerne inn en kommentar