Makroner med hylleblomst

Hylleblomstsaft er en svalende sommerdrikk du fint kan lage selv, og har du først laget saften, er du godt på vei med egne hylleblomstmakroner også :D

Svarthyllen blomstrer som regel de siste ukene i juni på østlandet, men her hos meg i Asker står den fortsatt fint nå i starten av juli. Våren var jo litt sen i år. Er du usikker på hvordan svarthyll ser ut kan du lese om den i temaheftet Hagens prydplanter inn på kjøkkenet. Jeg vil for øvrig anbefale denne oppskriften fra Ingvildsmatblogg for hyllebærsaft. (Er du ikke så heldig å ha svarthyll i nærheten av deg, kan du selvfølgelig også kjøpe hylleblomstsaft i butikken om du kommer over det.)

Lag eller kjøp hylleblomstsaft før du starter makronbakingen. Her ser du skylte blomsterklaser som ligger til tørk fra min saftproduksjon :)

Hylleblomst

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Hylleblomstfyll
– 0,75 dl konsentrert hylleblomstsaft
– 0,75 dl vann
– 1 1/2 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt litt rød og gul farge til røren mens du pisker eggehvitene, for å få til en lys ferskenfarge. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt.

Kok opp vannet.Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, tilsett hylleblomstsaften og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet/fryseren) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar