Makroner med lime

Nå er sommeren her! Fortrekker du lime framfor sitron? Makroner med sitron kan utmerket godt lages med lime i stedet. Smaken blir litt syrligere og skarpere, men det gjør seg bare godt sammen med de søte makronskallene. Kanskje noe å servere sammen med jordbær og et glass god dessertvin en varm sommerkveld?

Makron-med-lime

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet limeskall

Limekrem:
– 3 stk eggeplommer
– 100 g sukker
– 1 ts revet limeskall
– 1/2 dl presset limesaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet limeskall og eventuelt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Rør sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt. Ønsker du grønnskjær i den gule kremen? Tilsett bitte litt grønn konditorfarge. NB! Vær forsiktig, kremen farges lett. Det er ikke mye som skal til før kremen blir irrgrønn. (Jeg vet av erfaring…:)

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

10 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar