Sommerdrøm 3: Makroner med jordbær og vanilje

Del tre av jordbærkavalkaden er en makron med smørkrem tilsatt jordbær og vanilje. Jeg har laget en smørkrem kalt swiss meringue buttercream. Aner ikke hva denne typen krem kalles på norsk, men det er i alle fall en smørkrem basert på marengs. Man pisker marengs av eggehviter og sukker, før man pisker inn smør. Om du tror du ikke liker smørkrem, så liker du denne!

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Smørkrem med jordbær og vanilje:
– 1 eggehvite
– 0,75 dl sukker
– 1/2 ts vaniljesukker
– 60 g smør
– 1/2 dl jordbærpuré (ca. 50 g jordbær)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rød/rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Lag puré av jordbærene ved hjelp av en stavmikser og sett til side.  For å være sikker på å få et godt resultat av smørkremen, er det lurt å romtemperere alle ingrediensene, inkl. jordbærene.

Pisk stiv marengs av eggehviter, sukker og vaniljesukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Her kan det fort se ut som kremen skiller seg. Pisk lenge mellom hver gang du tilsetter smør, og gi deg ikke om det skiller seg. Pisk videre i et par minutter, og det burde løse seg.

Mål opp 1/2 dl av jordbærpuréen. (Har du laget for mye kan resten brukes som deilig saus over litt vaniljeis :) Gjenta samme prosess som over; tilsett litt og litt puré og pisk godt mellom hver gang.

Sett fyllet litt i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

5 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar