Makroner med bacon og lønnesirup

Bacon- og lønnesirupmakroner

 

Mannen til en god venninne av meg digger bacon. Han digger det så høyt at han ønsket seg baconmakroner til bursdagen sin. Jeg er ikke helt sikker på om han regnet med at jeg skulle ta utfordringen, men det har jeg altså gjort. Følte jeg var litt utenfor komfortsonen min, så denne gangen har jeg ikke komponert makronfyllet helt selv, men fått god hjelp fra denne oppskriften, hentet fra bloggen thesweetspot.com. Makronene ble helt klart spesielle, og jeg er ikke helt sikker på om jeg selv synes de ble gode. Bursdagsbarnet derimot syntes de var knall! Hver sin smak. Kanskje noe for deg også?  

Makroner med bacon og lønnesirup

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Baconbiter og pynt
100 g Bacon
– 2ss lønnesirup

Smørkrem med lønnesirup:
– 1 eggehvite
– 0,75 dl sukker
– 60 g smør
– 2 ss lønnesirup

Sprøstek bacon i en tørr panne sammen med lønnesirup. Pass på så du ikke brenner deg! Sukkeret blir veldig varmt når det karamelliserer seg, og bacon kan lett sprute. Senk varmen om du føler du ikke har helt kontroll, og stek heller baconet litt lenger. Når baconet er sprøstekt, legg det til avrenning på tørkepapir. Kutt et par av baconskivene opp i bittesmå terninger og legg også disse til avrenning.

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt litt gul/oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Dryss de små baconterningene over halvparten av makronene før du steker dem. Stek, og avkjøl makronene.

Pisk stiv marengs av eggehvite og sukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Her kan det fort se ut som kremen skiller seg. Pisk lenge mellom hver gang du tilsetter smør, og ikke gi deg om det skiller seg. Pisk videre i et par minutter, og det burde løse seg. Tilsett lønnesirupen, og pisk litt til.

Sett fyllet litt i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. I mellomtiden deler du baconskrivene opp i biter. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, legg på en baconbit, og press undersiden av en annen makron (med baconstrø) over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar