Makroner med enkelt eplefyll

Makroner med enkelt eplefyll

I høst har jeg hatt planer om å lage eplemakroner flere ganger. Mange forslag til eplefyll har kvernet rundt i hodet, men tiden har ikke strukket til for å sette dem ut i livet. Er det travelt hjemme hos deg også? Da kan kanskje disse makronene med enkelt eplefyll være noe for deg om du skal servere noe godt og høstlig. De er rett og slett fylt med ferdigkjøpt eplesyltetøy :)  

Makroner med enkelt eplefyll

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Enkelt eplefyll
– Ferdigkjøpt eplesyltetøy (tykk/stiv type)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett om ønsket litt grønn/gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Stek og avkjøl makronene, før du setter dem sammen to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar