Makroner med gresskar

Makroner med gresskar

I anledning halloween har vi skåret ut et gresskar til å ha på trappa. Selv om halloween-gresskar regnes som et pyntegresskar og ikke et matgresskar, syntes jeg ikke at jeg kunne la alt gresskarkjøttet gå til spille. Jeg måtte i alle fall se om det var mulig å kokkelere litt med det. Resultatet ble blant annet disse makronene med gresskarfyll. Fyllet er laget omtrent som fyll til gresskarpai, og jammen ble ikke dette noen herlige, krydrede makroner! Om du ikke rekker å lage disse til halloween, blir det sikkert mange billige gresskar å få kjøpt de nærmeste dagene. Kanskje du til og med har et liggende som du aldri fikk skåret ut? Da har du tips til noen høstlige godbiter du kan lage av det her :)  

Makroner med gresskar

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
-1/2 ts kanel
-1/4 ts kardemomme

Gresskaryll
– 300 g gresskar
– 2 dl vann
– 100 g brunt sukker
– 1/2 dl eplejuice
– 1 ts kanel
– 1/2 ts kardemomme
– 1/4 ts ingefær
– 1/4 ts nellik
– 1/4 ts salt

Pynt
– mørk sjokolade

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett om ønsket litt oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Husk også å tilsette kanel og kardemomme mens du pisker eggehvitene. Stek og avkjøl makronene.

Fjern gresskarkjerner, skall og «tråder» fra gresskarinnmaten, og del gresskarkjøttet opp i små terninger. Legg det i en liten kjele, tilsett vann og kok til bitene er møre. Dette tar 15-20min. Pass på at gresskaret ikke koker tørt. Tilsett om nødvendig litt mer vann.

Ta kjelen av platen, og mos gresskaret ved hjelp av en stavmikser. Tilsett brunt sukker, eplejuice og krydder, og kok videre over lav varme i 15-20min. Blandingen tykner da nokså mye. Rør til slutt inn salt, og sett fyllet til avkjøling.

Når fyllet har tyknet godt (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Vil du pynte makronene slik jeg har gjort? Smelt litt mørk sjokolade som du har i et kremmerhus, og sprøyt på små gresskarfjes. Øv deg gjerne direkte på kjøkkenbenken først et par ganger, slik at du blir fornøyd. Dette er litt «pirkearbeid», og krever at du har en tynn, tynn spiss på kremmerhuset du har laget deg.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar