Makroner med honning og safran

ENGLISH | NORSK

I sommer laget jeg noen makroner jeg tenkte at egentlig passet bedre til en høstdag, så oppskriften har jeg spart til nå. Makronene ble til ved at jeg fikk en pakke safran av en venninne som hadde vært på reise til Jordan. Hun syntes safranen burde bli til ingrediens i en makron. Jeg kombinerte safranen med honning, en kombinasjon jeg har smakt tidligere, blant annet i iskrem faktisk. Makronen ble søt og krydret, og er et spennende alternativ til  makroner med «vanlige» smaker.  

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Smørkrem med honning og safran
– 1 eggehvite
– 0,75 dl sukker
– 60 g smør
– 1/2 ts safran
– 1 ss flytende honning

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Pisk stiv marengs av eggehviter og sukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Her kan det fort se ut som kremen skiller seg. Pisk lenge mellom hver gang du tilsetter smør, og ikke gi deg om det skiller seg. Pisk videre i et par minutter, og det burde løse seg. Tilsett safran og honning. Er det safrantråder du har, knuser du dem fint før du tilsetter dem.

Sett fyllet litt i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Om du ønsker å pynte makronene, dryss på noen få safrantråder før servering. Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar