Makroner med ferskenyoghurt

Sommertid del8: Makroner med ferskenyoghurt

ENGLISH | NORSK

Her kommer årets siste sommeroppskrift. Mange fine høstoppskrifter står for tur, men først denne enkle oppskriften med ferskenyoghurt. Jeg hadde egentlig tenkt å lage fyll av hvit sjokolade blandet med ferkenyoghurt, men jeg endte opp med en enda enklere variant. Da jeg skulle handle fant jeg bare gresk yoghurt med fersken i butikken. Gresk yoghurt er jo ganske mye tykkere enn vanlig yoghurt, så det slo meg at den kanskje kunne brukes som makronfyll rett fra begeret? Gjett om! Dette ble friske og syrlige makroner. Absolutt noe jeg skal prøve igjen med andre yoghurttyper.

Makroner med ferskenyoghurt

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Yoghurtfyll
gresk yoghurt med fersken

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Finn fram yoghurten og du kan begynne å sette sammen makronene to og to. Det er viktig at du har en stiv, gresk yoghurt og ikke vanlig yoghurt. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

6 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar