Pepperkake-makroner

ENGLISH | NORSK

Nå nærmer det seg jul! Det bakes mye om dagen, og endelig fikk jeg tid til å bake makroner også. Matbloggsentralen, i samarbeid med Melange, arrangerer i disse dager en juleutfordring: lag en alternativ pepperkake-kake. Dette måtte jeg jo slenge meg på. Listen er jo ikke komplett uten en pepperkake-makron! Jeg har benyttet de typiske julekrydderne i både makronen og i fyllet. Riktig så gode ble disse, og pepperkakesmaken kommer tydelig fram. Lyst på en vri på pepperkakene i år? Da må prøve disse :D
(Stem gjerne på meg i utfordringen her. Stemmegivningen er åpen torsdag 17. desember og fredag 18. desember 2014)

Pepperkakemakron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 100 g sukker
– 75 g egg
– 100 g mandler
– 100 g melis
+
1/2 ts kanel, 1/4 ts kardemomme, 1 knivspiss ingefær og 1 knivspiss nellik

Sjokoladekrem med pepperkakekrydder
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g Melange eller annen margarin/smør
– 1 ts kanel
– 1/2 ts kardemomme
– 1/4 ts ingefær
– 1 knivspiss nellik

Pynt
– Litt hvit sjokolade
– Non-stop

Følg grunnoppskriften for å lage makronene.  Tilsett kanel, kardemomme, ingefær og nellik, samt eventuelt brun farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett Melange (margarin/smør). Tilsett de ulike krydderne, bland sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyllet, og press undersiden av en annen makron over.

Om du vil pynte makronene slik som på bildene. Sprøyt/smør litt smeltet hvit sjokolade på makronen, og fest en non-stop til sjokoladen. (NB! Ikke fall for fristelsen til å bruke melisglasur i stedet. Den inneholder for mye vann, og makronenes overflate vil «smelte»)

Legg på fat, server og nyt! God Jul!

Pepperkake makron

Pepperkake-makron-3

4 kommentarer

  1. Pingback: Finalister i utfordringen med pepperkakekake

Legg gjerne inn en kommentar