Minimakroner-1

Bursdag og minimakroner!

I februar hadde minstejenta her hjemme 4-årsdag. Bursdagen ble feiret for ikke så lenge siden, og tradisjonen her hjemme er å lage bursdagskake av minimuffins! Ofte orker ikke barn et stort kakestykke uansett, og med minimuffins i bitesize kan de som vil spise en gjøre det, noen tar to og andre igjen forsyner seg med tre eller flere :) Og hva slipper jeg? Halvspiste kakerester som må kastes.

I år laget jeg minimakroner som vi pyntet muffinsen med. Jeg fulgte grunnoppskriften, men sprøytet ut små makroner så store som kronestykker, i stedet for vanlig størrelse. Stekes på vanlig temperatur, men steketiden reduseres til ca halv tid. Som fyll benyttet jeg litt av glasuren til skokolademuffinsene jeg laget, men et godt tips er fyll laget med melkesjokolade som ofte er populært blant barn. Litt jobb, men skikkelig festkake ble det!

Minimakroner-2

Minimakroner-3 Minimakroner-4

Legg gjerne inn en kommentar