Makroner med melkesjokolade

ENGLISH | NORSK

I morgen er det sommerfest i barnehagen, og jeg har bakt en av de mange kakene til kakebordet. Selv til en slik anledning kan man lage makroner! Velg en enkel og mild variant, og de faller i smak blant både store og små. Jeg valgte å lage en makron fylt med sjokoladekrem laget av melkesjokolade, og jeg drysset på litt fargerikt kakestrø før steking, for å gjøre dem litt mer barnslige :)

Makroner-med-melkesjokolade

Sjokoladekrem
– 100 g melkesjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett litt kakao mens du pisker eggehvitene. Tilsett til du oppnår fargen du ønsker på makronene, men ikke overdriv om du ønsker milde makroner. Dryss litt kakestrø over makronene før steking. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

16 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar