Makroner med melkesjokolade

ENGLISH | NORSK

I morgen er det sommerfest i barnehagen, og jeg har bakt en av de mange kakene til kakebordet. Selv til en slik anledning kan man lage makroner! Velg en enkel og mild variant, og de faller i smak blant både store og små. Jeg valgte å lage en makron fylt med sjokoladekrem laget av melkesjokolade, og jeg drysset på litt fargerikt kakestrø før steking, for å gjøre dem litt mer barnslige :)

Makroner-med-melkesjokolade

Sjokoladekrem
– 100 g melkesjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett litt kakao mens du pisker eggehvitene. Tilsett til du oppnår fargen du ønsker på makronene, men ikke overdriv om du ønsker milde makroner. Dryss litt kakestrø over makronene før steking. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

16 kommentarer

 1. Tusen takk for en flott makron-blogg! Krona datt først ned hos meg, etter att jeg begynte å bruke din oppskrift. Nå blir de alltid perfekte :o)

 2. Stina Helen

  Når man tilsetter smøret i fløte og sjokolade blandingen, skal smøret smelte?

 3. Hvor lenge skal skjokoladekremen stå i kjøla?

  • copeders

   Hei!
   Det er litt vanskelig å svare på. Kommer an på hvor varmt fyllet er når du setter det i kjøleskapet og hvor kaldt kjøleskapet ditt er. Målet er å nå ca. romtemperatur; da er kremen passe stiv. Har du det travelt, sett fyllet i fryseren eller om det er minusgrader ute, sett det ut. Da er avkjølingen som regel unnagjort på 10-15min. Blir kremen for kald og stiv, sett den i romtemperatur en stund, og det løser seg. Lykke til med baking!
   Christine

 4. copeders

  Hei!
  Det kommer litt an på hva slags fyll, men jeg fryser ofte restene og bruker det en annen gang. Sjokoladefyll er lett å fryse.
  Christine

 5. Hei, for en fantastisk blogg! Jeg har gått til innkjøp av vekt og «macronsilikonbrett»
  Macronene er ikke helt perfekt ennå, men makroniseringen går bedre og bedre, jeg øver:)
  Lurer litt på holdbarheten på dette fyllet, tenkte jeg skulle lage noen julegaver. Når bør jeg lage dem og er det best å pakke dem i glass eller har du noen andre tips?

  • Hei! Så gøy å høre at du har glede av bloggen min! Makronene holder seg en stund i romtemperatur, men burde oppbevares i kjøleskapet. Skal du lage julegaver foreslår jeg at du heller leverer ut små søte førjulsgaver eller romjulsgaver som kan nytes i løpet av noen dager. Fram til du skal dele ut gavene, kan du selv oppbevare dem i fryseren. Makronene blir bare bedre etter å ha vært fryst. Tin dem i kjøleskapet kvelden før du skal gi gaven.
   Christine

 6. hei :)
  Takk for fin blogg !
  hva slags strø bruker du på makronene ? Smelter de ikke ved steking ?

 7. Cathrine Aarø Furnes

  Kan man fryse makroner med fyll? Er de like gode når man tar de opp igjen fra frysen?

  • copeders

   Det går fint å fryse makroner med fyll basert på sjokolade. Faktisk, så blir de ekstra gode av en tur i fryseren, akkurat som kransekake! :)

 8. Kan man lage de 5 dager før man ska ja de

  • copeders

   Hei! Det kan du, men da vill jeg ha puttet dem i fryseres. Makronene blir bare bedre av en tur i fryseren synes jeg, akkurat som kransekake.
   Christine

 9. Hei, er det kremfløte eller matfløte du bruker i kremen?

Legg gjerne inn en kommentar