Makroner med lakrisfudge

Lakris, lakris, lakris! Jeg digger lakris! Blir det ikke rart med lakris i makroner? Nei, slettes ikke! I denne oppskriften har jeg laget et enkelt fyll av lakrisfudge. Du vet, de store svarte karamellene du finner i smågodthylla i butikker med godt utvalg. Smelt disse i mikrobølgeovnen sammen med litt fløte, og du får en tykk, fyldig og smaksrik krem å fylle makronene med. Enkelt og supernam!    

Grunnoppskrift makroner

  • 100 g sukker
  • 75 g eggehvite
  • 100 g melis
  • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

  1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt litt svart farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Fyll: Lakrisfudgefyll

  • 150 g lakrisfudge
  • 1/2 dl fløte

Slik går du fram

  1. Bland lakrisfudge og fløte i en skål, og kjør 30 sekunder i mikrobølgeovnen. Rør rundt og kjør nye 30 sekunder. Fortsett dette til all lakrisfudgen er smeltet. Sett fyllet til avkjøling.
  2. Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts av fyllet, og press undersiden av en annen makron over.
  3. Legg på fat, server og nyt!

 

9 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar