Misslykkede makroner

Når alt går galt

(Oppdatert 07.02.2018)

Makroner er et lunefult bakverk! Mye kan gå galt underveis, og det å ikke være nøye med oppmåling av ingrediensene er første skritt på veien mot fiasko.

Mine beste tips er:

For en tid tilbake skulle jeg lage to ulike makroner i samme bakerunde, og bestemte meg for å på øyemål dele marengsmassen i to. Jeg skulle røre inn malte mandler og melis i den ene delen, og malte mandler, melis og pistasjnøtter i den andre. Alt så fint ut helt til jeg stekte dem. Resultatet ser du over… Altså, slump når du baker boller, ikke når du lager makroner!

Ikke kast mislykkede makroner!
Men, husk at mislykkede makroner fortsatt smaker herlig! Ingen grunn til å kaste disse i søpla. Knask dem som kjeks, eller knus dem og bruk smulene som topping på f.eks. is eller fruktsalat. Smulene kan du putte i en boks og sette i fryseren, og du kan ha glede av dine mislykkede makroner i lang tid framover :)

Har du tips til hvordan man kan anvende misslykkede makroner? Legg gjerne igjen en kommentar under.

8 kommentarer

 1. Hihi, uff. Jeg har hatt noen slike opplevelser… blir så gretten etter alt arbeidet som går rett i dass, så det ender som oftest i søpla. Men neste gang det går skeis (kommer nok til å skje igjen) så tenker jeg å bruke det som strø på is :)

 2. randi Sæter Sandvik

  Knus de og legg de lagvis med pisket fløte og syrlig eplemos. Friskt og deilig variant av tilslørte bondepiker.

 3. Merethe

  Jeg har også fått noen slike makroner. Jeg trodde det var noe jeg gjorde galt med røren og prøde igjen, sammen resultat. Fant så ut at temperaturen på min ovn er ganske høy, så når jeg senket temeraturen fra 150-140 så ble reusltatet slik det skulle….
  De jeg har liggende knasker ungene som kjeks, men tror ejg skal lure noen unna og knuse til isen…

  • copeders

   Ikke noe vits i å kaste mislykket bakverk, nei! Lagde selv 80 mislykkede makroner senest i april. Skulle prøve å endre litt på framgangsmåten min da, og det var ikke så lurt… Mannen min derimot var strålende fornøyd, og knasket kjeks hele uka :)

 4. Mine har hatt en tendens til å sitte litt fast i matten (selv etter at de har sått litt), og ikke ha en «sterk» nok bun og da blir hul inni. Hva gjør jeg galt :)? Steker jeg dem for hardt og kort? Er jeg for ivrig med å pelle dem av matten? Eller?
  -Anine

  • copeders

   Hei!
   Har glemt å svare på denne! Det høres ut som du er for ivrig med å få makronen av. Vent til de er helt avkjølt. Om det ikke hjelper, kan du forsøke å la dem stå et minutt til i ovnen.
   Christine

 5. Lena Marie

  Hei. Jeg lurte på hva jeg gjør feil når jeg ikke toppene på makronene helt flate. Stikker alltid opp etter jeg har fjernet sprøytespissen.

  • Christine Ønvik Amundsen

   Om de ikke flyter ut etter å ha stått litt, så ha du ikke rørt nok i røra. Rør mer, slik at den blir mer rennende (seigt flytende) neste gang. Lykke til med baking!

Legg gjerne inn en kommentar