Misslykkede makroner

Når alt går galt

(Oppdatert 07.02.2018)

Makroner er et lunefult bakverk! Mye kan gå galt underveis, og det å ikke være nøye med oppmåling av ingrediensene er første skritt på veien mot fiasko.

Mine beste tips er:

For en tid tilbake skulle jeg lage to ulike makroner i samme bakerunde, og bestemte meg for å på øyemål dele marengsmassen i to. Jeg skulle røre inn malte mandler og melis i den ene delen, og malte mandler, melis og pistasjnøtter i den andre. Alt så fint ut helt til jeg stekte dem. Resultatet ser du over… Altså, slump når du baker boller, ikke når du lager makroner!

Ikke kast mislykkede makroner!
Men, husk at mislykkede makroner fortsatt smaker herlig! Ingen grunn til å kaste disse i søpla. Knask dem som kjeks, eller knus dem og bruk smulene som topping på f.eks. is eller fruktsalat. Smulene kan du putte i en boks og sette i fryseren, og du kan ha glede av dine mislykkede makroner i lang tid framover :)

Har du tips til hvordan man kan anvende misslykkede makroner? Legg gjerne igjen en kommentar under.

12 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar