Hvordan oppbevare makroner?

(Oppdatert 07.02.2018)

Tenker du at ferske makroner sikkert er det beste, og passer på å bake samme dag som du skal ha makronene? Det har seg faktisk slik at det ikke er tilfelle i det hele tatt, og derfor er oppbevaring av makroner noe som er greit å kunne litt om.

Kjøleskap
Makroner liker seg best i kjøleskapet om de ikke skal spises med en gang. Får de stå en dag i kjøleskapet før de skal spises, setter smaken seg bedre ved at smaken fra fyllet trekker inn i skallet rundt. Jeg synes selv makroner smaker godt kalde rett fra kjøleskapet, men da er de jo litt sprøe. Sett dem på kjøkkenbenken 15 minutter før de skal spises. Da blir de romtempererte, myke og gode. Det gjør susen med andre ord!

Makroner holder seg ikke lenge i kjøleskapet. To døgn er ofte maks, men det kommer litt an på hva slags makroner du har laget. Problemet er ofte at de blir sprø og tørre om luft kommer til, men det motsatte kan skje om du har et vått fyll: at hele makronen blir fuktig og klissete.

Fryser
Har du laget makroner som ikke skal spises med en gang, er frysing ideelt. Det er faktisk ikke bare ideelt; det gjør også makronene bedre! Du har kanskje hørt av kransekake blir seigere og bedre etter en tur i fryseren? Vel, makroner inneholder mye mandler og det samme gjelder her. En tur i fryseren gjør makronene mye bedre! Selv fryser jeg faktisk alle makronene jeg lager. Jeg tar makronene ut av fryseren kvelden i forveien, og oppbevarer dem natta over i kjøleskapet. Neste dag setter jeg dem på kjøkkenbenken 15 minutter, før de skal serveres. 

Makronene kan fryses uten fyll, og fylles rett før servering, men de fleste kan fryses med fyll. Det er absolutt det enkleste. Jeg lager selv alltid litt for mange makroner når jeg baker, slik at jeg kan fryse ned noen i en egen boks, og etter hvert fylle denne med mange forskjellige typer makroner. Det er hyggelig å kunne sette fram et kakefat med noe for enhver!

Husk at dypfryste varer ikke er holdbare i evigheter. Spis makronene i løpet av to-tre måneders tid, men det burde vel ikke være så vanskelig? :)

24 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar