Hvordan oppbevare makroner?

ENGLISH | NORSK

Makroner liker seg best i kjøleskapet om de ikke skal spises med en gang. Får de stå litt i kjøleskapet setter også smaken seg bedre. Smaken fra fyllet trekker inn i skallet rundt. Jeg synes selv makroner smaker godt kalde rett fra kjøleskapet. Liker du ikke den kalde smaken, gjør 15 min på kjøkkenbenken susen.

Oppbevaring

Makroner holder seg ikke lenge i kjøleskapet. To døgn er ofte maks, men det kommer litt an på hva slags makroner du har laget. Problemet er ofte at de blir sprø og tørre om luft kommer til, men det motsatte kan skje om du har et vått fyll: at hele makronen blir seig og klissete. Om du er i tvil, en makron skal ha et sprøtt skall og være myk inni.

Har du laget makroner som ikke skal spises med en gang er frysing ideelt. Makronene kan fryses uten fyll, og fylles rett før servering, men de fleste kan også fryses med fyll. La makronene tine 30 minutter i kjøleskapet, og de er klare for servering. Jeg lager alltid litt for mange makroner selv, slik at jeg kan fryse ned noen og etter hvert få en boks i fryseren med mange forskjellige typer makroner. Det er hyggelig å kunne sette fram et kakefat med noe for enhver! Husk at dypfryste varer ikke er holdbare i evigheter. Spis makronene i løpet av tre måneders tid. (Det burde vel ikke være så vanskelig… :)

21 thoughts on “Hvordan oppbevare makroner?

 1. Hvordan vet du hvilke makroner som ikke kan fryses med fyll? Jeg ønsker å servere makroner i bryllupet vårt, men er redd for at fyllet skal bli ødelagt etter tining..

  1. Hei! Makroner med fyll av syltetøy/gele eller fyll basert på sjokolade (sjokoladeganache), går det som regel helt fint å fryse. Bare sørg for tining i kjøleskap og ikke i romtmperatur. Er makronene fylt med smørkrem, synes jeg fyllet kan bli litt kornete.

   Lag gjerne en prøverunde av makronene du har tenkt deg på forhånd, frys ned og test ut dagen etter. Da er du på den sikre siden :)

 2. hva om jeg fryser de uten fyll,så tar de opp dagen før de skal brukes og fyller de og har de i kjøleskapet.Går det?

  1. Hei! Det går kjempefint slik du foreslår. Om du skal lage makroner med fyll av syltetøy/gele, vil jeg likevel si det beste er å fryse dem ned med fyll, for så å sette dem i kjøleskapet noen timer før servering. Vått fyll (f.eks. syltetøy), kan gjøre makronene bløte om de blir stående for lenge.

 3. Hei! Hvordan anbefaler du å oppbvare makroner uten fyll? På kjøkkenbenken i lufttett boks, i kjøleskap eller i fryser? (når de uansett skal fylles/spises to/tre dager etter de er stekt..)

  1. Hei! Det går fint å oppbevare makronskall et par dager i lufttett boks på kjøkkenbenken og i kjøleskap. Selv synes jeg de blir aller best etter en runde i fryseren, akkurat som kransekake som jo består av de samme ingrediensene. Skal du lage fyll av sjokolade eller syltetøy, er det bare å fryse dem med fyll også. La dem tine en liten stund i kjøleskapet, før du tar dem ut i romtemperatur, for å hindre fuktig dugg på makronene. Lykke til :)
   Christine

   1. Tusen takk for svar! Har laga noen av makronene her inne, blir alltid bra :) Gode oppskrifter :)

  1. Hei!
   Syltetøy og blåbær bør gå fint. Når det gjelder vaniljekrem kommer det an på hvilken type vaniljekrem du mener. En luftig krem med mye fløte blir ikke så bra etter en tur i fryseren. Smørkrem med vanilje er heller ikke helt maks i fryseren, mens vaniljefyll basert på hvit sjokolade går fint.

  1. Hei!
   Beklager at jeg ikke har fått svart deg før nå. Det er lettest å fryse fyll av sjokolade eller syltetøy. Om du snakker om sitronfyll basert på curd er jeg litt usikker på hvordan det blir etter fysing. Det burde gå, kan nok kanskje få litt annen smak? Prøv, og meld gjerne tilbake :)
   Christine

   1. Hei. Jeg har hatt sitroncurd i fryseren i en plastboks. Brukt det til macroner etterpå, og det funket helt bra. :-)

  1. Hei! Jeg er alltid forsiktig med å fryse mat som har vært fryst, men om man googler litt ser det kanskje ut som dette med å fryse mat på nytt ikke er så farlig likevel. Kvaliteten blir litt forringet hver gang, så jeg ville la langt det lar seg gjøre holde meg til en runde i fryseren.
   Christine

 4. Har du noen ide om man kan oppbevare makroner med eggelikørfyll i fryseren?
  Evt hvordan oppbevare, og når ta på fyllet? Greit om en slapp det dagen før julekvelden :)

   1. Det skal gå fint å fryse disse. Tror ikke det påvirker alkoholen på noen måte. Fyll dem, frys dem, og tin i kjøleskapet :)

 5. Har nettopp oppdaget bloggen din, elsker den! :D Men det er så mange oppskrifter… vet ikke hvilke jeg skal lage først :P Hvilke er dine favoritter ^^

  Men uansett, lurte på om det gikk ann å fryse salt karamell? Favorittmakronen min foreløpig <3

 6. Har lagd makroner idag, og skal fylle de med sjokoladeganache.. Burde jeg ha de i en lufttett boks i kjøleskapet da? Går det greit?

  Tenkte å fylle ferdig ihvertfall en del av de idag, så samboeren min kan ha med på jobb i morgen..

  1. Beklager sent svar. Det går fint å oppbevare makroner i kjøleskapet et par dager. Jeg fryser de ofte ned. De blir faktisk enda bedre da, akkurat som kransekake. Makronene tiner da i løpet av 15-20min (gjerne i kjøleskapet, og du har alltid noe god på lur til gjester :)

Legg inn en kommentar