Makroner med salt karamell

Makroner med salt karamell

ENGLISH | NORSK

Søtt og salt er en kombinasjon som facinerer mange. Da jeg tok med meg disse karamellmakronene på jobb for noen uker siden, fikk jeg mange positive tilbakemeldinger på innslaget av salt sammen med den ellers så søte makronen. Dette er smaker som virkelig harmonerer!

Makroner med salt karamell

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 100 g sukker
– 75 g eggehvite
– 100 g melis
– 100 g mandler

Salt karamell:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 1 ts vaniljesukker
– 25 g smør
– flaksalt/fingersalt

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett litt brun farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Kok opp fløte og vaniljesukker i en kjele, mens du smelter sukker i en annen kjele over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell fløten forsiktig i mens du rører. Rør godt slik at alle eventulle «karamellklumper» løser seg opp. Kok blandingen videre til den når 112 grader. Om du ikke har et termometer, kok blandingen i ca. 10min.

Avkjøl karamellen, og pisk inn smøret med en visp. Pisk godt, før du smaker til med salt. Knus saltet litt mellom fingrene, men ikke for mye. Finknuser du saltet forsvinner den karakteristiske saltsmaken i den søte karamellsmaken. Jeg forsøkte meg først med en par klyper salt, men endte opp med omtrent 1/2 ts før jeg syntes saltet kom nok fram.

Når fyllet har tyknet ytterligere (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på ca. 1/2 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

23 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar