Makroner med pistasj

ENGLISH | NORSK

Oppskrift på pistasjmakroner har jeg lagt ut tidligere her på bloggen, da fylt med smørkrem tilsatt pistasjnøtter (oppskrift finner du her). I denne oppskriften er makronene derimot fylt med en hvit sjokoladekrem tilsatt pistasjnøtter. Kanskje enda enklere, og ikke minst supergodt! Begge makronene smaker nokså kratig av pistasj, men disse med sjokoladekrem er kanskje litt mildere og rundere i smaken enn de med smørkrem.    

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 80 g mandler
– 20 g pistasjnøtter

Pistasjkrem
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 50 g pistasjnøtter

Følg grunnoppskriften for å lage makronene, men benytt 80 g mandler (i stedet for 100 g), samt 20 g pistasjnøtter. Tilsett grønn (og kanskje litt gul) farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Mal pistasjnøtter i en blender, eller bruk en håndkvern om du ønsker. Bland sjokolade og 1/2 dl fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett malte pistasjnøtter. Rør sammen og sett til avkjøling. Om du synes kremen blir for brun, kan du tilsette litt grønn konditorfarge her også.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Pisk kremen godt opp. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts pistasjkrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

4 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar