Pistasjmakroner

ENGLISH | NORSK

Jeg er gift med en mann som simpelthen elsker pistasj! Han har lagt sin elsk på disse pistasjmakronene:

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 20 g pistasjnøtter

Pistasjfyll
– 80 g usaltede pistasjnøtter
– 20 g mandler
– 100 g smør
– 60 g melis

Følg grunnoppskriften for å lage makronene, men erstatt 20 g av mandlene med usaltede pistasjnøtter. Tilsett grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, og rør smør og melis til en luftig krem. Mal mandler og pistasjnøtter i en blender, eller bruk en håndkvern om du ønsker. Bland nøttemiksen inn i smørkremen. Rør godt.

La fyllet stå en liten stund i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

6 kommentarer

 1. Hei, kan alle makroner som du legger oppskrift på fryses? Tenker mest på alle forskjellige fyll… :)
  Takk på forhånd! :D

  • Hei!

   De fleste kan fryses helt fint. Vær obs på de med fyll av vanlig pisket krem. De egner seg ikke så godt til frysing. Smørkremer kan i noen tilfeller også bli litt kjedelige etter en tur i fryseren, men smørkremen i disse pistasjmakronene går fint, synes jeg. Det går også an å fryse makronene uten fyll, og fylle dem rett før servering. Flere tips til oppbevaring finner du her: http://1001makron.com/2013/05/12/oppbevaring/

 2. Hei, kan alle makroner som du legger oppskrift på fryses? Tenker mest på alle forskjellige fyll… :)
  Takk på forhånd! :D

  • Hei!

   De fleste kan fryses helt fint. Vær obs på de med fyll av vanlig pisket krem. De egner seg ikke så godt til frysing. Smørkremer kan i noen tilfeller også bli litt kjedelige etter en tur i fryseren, men smørkremen i disse pistasjmakronene går fint, synes jeg. Det går også an å fryse makronene uten fyll, og fylle dem rett før servering. Flere tips til oppbevaring finner du her: http://1001makron.com/2013/05/12/oppbevaring/

 3. Rabia Waqas Ahmad

  Heia lagde de…kjempe gode.men de fleste ble bare ikke bra…hadde bedt de som baker om å huske at konsistensen som er riktig er at du pisker til det blir litt mer flytende enn tykt… Mye av lufta skal bort.Da jg fylte sirkelen på bakepapiret med røra…så skal det på en måte renne fra ut fra posen til den hele 5 krone sirkelen blir dekket. Det er riktig konsistens. Dessuten er de enklere å lage store også… Og jeg prøvde på silikonmatte…ble bedre med bakepapir på 10min…deilige;)))

 4. Rabia Waqas Ahmad

  Heia lagde de…kjempe gode.men de fleste ble bare ikke bra…hadde bedt de som baker om å huske at konsistensen som er riktig er at du pisker til det blir litt mer flytende enn tykt… Mye av lufta skal bort.Da jg fylte sirkelen på bakepapiret med røra…så skal det på en måte renne fra ut fra posen til den hele 5 krone sirkelen blir dekket. Det er riktig konsistens. Dessuten er de enklere å lage store også… Og jeg prøvde på silikonmatte…ble bedre med bakepapir på 10min…deilige;)))

Legg gjerne inn en kommentar