Pistasjmakroner

ENGLISH | NORSK

Jeg er gift med en mann som simpelthen elsker pistasj! Han har lagt sin elsk på disse pistasjmakronene:

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 20 g pistasjnøtter

Pistasjfyll
– 80 g usaltede pistasjnøtter
– 20 g mandler
– 100 g smør
– 60 g melis

Følg grunnoppskriften for å lage makronene, men erstatt 20 g av mandlene med usaltede pistasjnøtter. Tilsett grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, og rør smør og melis til en luftig krem. Mal mandler og pistasjnøtter i en blender, eller bruk en håndkvern om du ønsker. Bland nøttemiksen inn i smørkremen. Rør godt.

La fyllet stå en liten stund i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

6 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar