Mandelmel vs malte mandler

(Oppdatert 07.02.2018)

Når jeg baker maler jeg som ofte selv, eller det vil si jeg kjører mandlene i blenderen min til de er finmalte. Jeg har ikke tålmodighet til å skålde mandlene, tørke dem, og så male dem med kvern. Makronene blir fine og gode uansett, men med denne metode blir altså mandelskallet beholdt, og makronene vil få et prikkete utseende.

Vil du lage franske makroner på ‘ordentlig’, er det skåldede mandler som gjelder. Da vil jeg nok anbefale ferdig mandelmel for at ikke makronbakingen skal ta evigheter. Mandelmel kan være vanskelig å få tak i og det er nokså dyrt, men du skal kunne finne det hos en del helsekostbutikker og store dagligvareforretninger. Bare ikke kjøp den fettreduserte typen mange selger. Det egner seg IKKE til makronbaking! Bruker du ikke opp alt mandelmelet, oppbevar det i lukket pose i kjøleskapet. Da holder det seg mye lenger før det harskner.

I den senere tid, siden jeg baker makroner relativt ofte og gjerne mange av gangen, baker jeg nå i de fleste tilfeller med mandelmel. Da reduserer jeg mandelmengden i grunnoppskrifen fra 100g mandler til 90g mandelmel.

Male mandler selv:
+ Billig
– Tar lang tid
– Prikkete utseende (om du ikke skålder mandlene først)

Mandelmel:
+ Raskt
– Dyrt

Uansett hva du velger, makronene vil heldigvis smake like godt ;)

17 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar