Mandelmel vs malte mandler

For et par uker siden fikk jeg spørsmål her på bloggen om hva som er best av å bruke mandelmel eller å male mandler selv. Når jeg baker maler jeg som oftest selv, eller det vil si jeg kjører mandlene i blenderen min til de er finmalte. Jeg har ikke tålmodighet til å skålde mandlene, tørke dem, og så male dem med kvern. Makronene blir fine og gode uansett, men med min metode blir altså mandelskallet beholdt, og makronene vil få et prikkete utseende.

Vil du lage franske makroner på ‘ordentlig’, er det skåldet mandler som gjelder. Da vil jeg nok anbefale ferdig mandelmel for at ikke makronbakingen skal ta evigheter. Mandelmel kan være vanskelig å få tak i, men du skal kunne finne det hos en del helsekostbutikker og store dagligvareforretninger. Bare ikke kjøp den fettreduserte typen mange selger. Det egner seg dårlig til makronbaking.

Har du tips til hvor man kan kjøpe mandelmel, skriv gjerne en kommentar under :)

NB! 100 g mandler gir ca. 90 g ferdigmalte mandler (pga. litt svinn). Baker du med mandelmel er det derfor lurt å redusere mengden ned til 90 g.

17 thoughts on “Mandelmel vs malte mandler

  1. Tusen takk for superfin blogg! Centra på Majorstua selger 125g finmalt fransk mandelmel ‘Amandes en poudre’ fra Albert Menes, men mandlene er ikke skåldet. Egner seg likevel godt til makroner synes jeg.

    1. Hei! Har aldri forsøkt å lage pannekaker med mandelmel, men kan ikke tro at med eller uten skall skal ha noe å si. Begge deler er ok for makroner også, men med skall vil makronene få et litt prikkete utseende :) Christine

    1. Hei! Har aldri forsøkt å lage pannekaker med mandelmel, men kan ikke tro at med eller uten skall skal ha noe å si. Begge deler er ok for makroner også, men med skall vil makronene få et litt prikkete utseende :) Christine

  2. Kjøpte 750 gram mandelmel fra grønnsakshandleren på Årnes for 150,-. Tips sjekk hos innvandrerbutikker i nærheten av der du bor.

  3. Har kjøpt mandelmel på Rema 1000. Står sammen med bakevarer for cøliakipas.

Legg inn en kommentar