Makroner med bringebær

Makroner med bringebær

Makroner med bringebær hører sommeren til, men så lenge man kan få kjøpt fryste bringebær resten av året så er det jo ikke noe i veien for å drømme seg tilbake på sene høstkvelder :) Bringebærmakroner har jeg postet oppskrifter på flere ganger tidligere (du finner dem samlet her), men denne gangen har jeg laget et fyll basert på hvit sjokolade. Det gir et fyll med mild og forsiktig bringebærsmak, kanskje spesielt noe for deg som også er glad i sjokolade.

Makroner med bringebær

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Sjokoladekrem med sitron
– 125 g hvit sjokolade
– 1/2 dl bringebærpuré
– 1 ts sitronsaft

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Press bringebærene gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Mål opp 0,5dl bringebærpuré, og bland puréen, sitronsaft og hvit sjokolade i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. (Her kan du benytte mikrobølgeovn, men vær forsiktig. Bruk lav effekt, og rør om etter 30 sekunder, før du kjører en ny runde.) Ta kjelen av platen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

 1. Kristine

  Hmm, bringebærkremen ble ikke stiv i det hele tatt :( Hva kan jeg gjøre for å gjøre den stiv nok?

  • copeders

   Hei! Jeg har opplevd dette selv også, at fyllet kan bli for tynt i denne oppskriften. Om du tilstetter 25g mer sjokolade vil det hjelpe, eller om du benytter litt mindre væske. Jeg skal teste på nytt selv, og se om jeg burde oppjustere oppskriften til 125g sjokolade. Takk for tilbakemelding!
   Christine

 2. Hvor mye bringebær for å få en halv dl pure?

Legg gjerne inn en kommentar