Suksess-makroner

Suksess-makroner

OL 2014  nærmer seg med stormskritt! 7. februar braker det hele løs, og nå er TINE på jakt etter den ultimate OL-kaken; kaken som best kan feire de norske OL-utøverne. Jeg må innrømme at jeg nok ikke er over normalt sportsinteressert, men baking det liker jeg! Denne konkurransen måtte jeg jo bare slenge meg på! Har lenge tenkt på at det hadde vært gøy å lage en makron basert på suksesskake. Kaken består (som de fleste sikkert kjenner til) av en mandelbunn, en herlig, gul krem, og så gjerne litt mørk sjokolade smeltet over. Makroner er jo som små mandelbunner, så en tilsvarende krem som fyll og litt sjokolade dryppet over, høres ikke dumt ut i mine ører. At suksesskaken i tillegg opprinnelig er norsk, gjør jo at denne makronvarianten kan være fin å feire norske medaljer med. (Om du vil er det mulig å stemme på mitt bidrag i konkurransen her i perioden man 13.01-ons 15.01) 

Suksess-makroner

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

  • 100 g sukker
  • 75 g eggehvite
  • 100 g mandler
  • 100 g melis

Gul krem:
– 2 stk eggeplommer
– 1/2 dl sukker
– 1/2 dl kremfløte
– 1 ts vaniljesukker
– 2 ts potetmel
– 75 g smør

Pynt
– Litt mørk kokesjokolade

Følg grunnoppskriften for å lage makronene, og avkjøl dem.

Rør sammen alle ingrediensene til kremen i en kjele, bortsett fra smøret. Varm opp blandingen under omrøring, over middels til lav varme. Når blandingen tykner, ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt.

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Smelt sjokoladen. Bruk en liten sprøtepose eller bare en gaffel som du dypper i sjokoladen, og dra noen striper over makronene.

Legg på fat, server og nyt! Skal du slå på stortromma og invitere familie og venner over på ol-sending, kan du f.eks lage et uformelt og morsomt makronfat som på bildet under.

Suksess-makroner

12 kommentarer

  1. Pingback: Lesernes OL-kakefavoritter

  2. Pingback: OL-kake vinnere, del 1

Legg gjerne inn en kommentar