Makroner med sitron

Har du lurt på hva du skal bruke alle eggeplommene til,  alle de du får til overs fra makronbakingen? Dette kan være løsningen for deg! Sitron er syrlig, men med litt sukker kan man trylle fram fantastiske fyll som virkelig gir makronene en frisk smak. Til disse makronen har jeg laget en lemon curd, eller sitronkrem som må være den nærmeste oversettelsen til norsk.

Makron-med-sitron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet sitronskall

Sitronkrem:
– 3 stk eggeplommer
– 100 g sukker
– 1 ts revet sitronskall
– 1/2 dl presset sitronsaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet sitronskall og eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Rør sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt.

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

18 kommentarer

 1. Tonje Haaland

  Hei! Først vil jeg si tusen takk for atdu har denne bloggen! Jeg elsker makroner, og når jeg leste bloggen din, laget jeg endelig mine første makroner! =D Og de ble veldig gode! Jeg lurer på om du har tips til gode nettbutikker å kjøpe f.eks konsentrerte konditorfarger og annet spennende ting til baking? :)
  Vennlig hilsen Tonje

  • Hei!

   Så bra du ble inspirert til å bake! Når det gjelder butikker, så stikker jeg ofte innom Cacas i Oslo. De skal også ha godt utvalg på nett, selv om jeg ikke har prøvd nettløsningen deres selv. Ellers synes jeg Traktøren ofte har det jeg trenger til baking f.eks. konditorfarge, og Jernia satser mer og mer på bakeutstyr. Kanskje du har en i nærheten av der du bor?

   Christine

   • Tonje Haaland

    Tusen takk for svar! Både traktøren og jernia er her, så de skal jeg stikke innom! :) må si det er utrolig gøy å lage makroner! :)

 2. Hei, fantastisk blogg:) kan sitronkremen fryses?

 3. Camilla

  Hei! Må bare si tusen takk for fantastisk oppskrift. Lagde mine første makroner i dag, og det klaffet på første forsøk! Tuuusen takk! :-)

 4. copeders

  Så fint å høre! :)

 5. Hei! Jeg har laget sitronkremen, men den ble nokk ikke helt som den skulle. Den har stått i kjøleskap i over et døgn, men er fortsatt ikke fast nokk til å ligge på makronene. Har du noe tips til å gjøre den tykkere? Slik at jeg slipper å kvitte meg med den. Fantastisk blogg forresten! :)

  • copeders

   Hei!

   Prøv å koke opp kremen igjen, og se om den tykner da. Eggeplommene skal tykne når de blir varmet opp, men jeg har aldri forsøkt å varme opp en slik curd etter at jeg har laget den. Meld gjerne tilbake om hvordan det går :)
   Christine

 6. Hei jeg har laget Sitron kremen skal den smake egg eller er det noe feil med min?

  • Det er jo en curd, så kremen består jo av mye egg, men det er sitronsmaken som skal være framtredende. Curd har en litt spesiell smak, og ikke alle liker denne typen krem. Kanskje du er en av dem? Jeg har en ny oppskrift på sitornmakroner på lur som jeg snart skal legge ut, har bare blitt litt for mye annet som skjer om dagen. Følg med, så kommer den snart :)

 7. Christina

  Hei! Har mye sitronkrem til overs:-) noen tips til hva jeg kan bruke sitronkremen til?

 8. Hei! :)
  Kjempefin side, bruker alltid grunnoppskriften din, og makronene blir alltid vellykket! :)
  Men jeg lurer på hvilket smør du bruker i lemon curden? Setter stor pris på om du svarer med akkurat hvilket merke osv du bruker som man får kjøpt i butikken :)

 9. Pingback: Over Tekoppen #16 | Sensitiv Fokus

 10. Line Henriksveen

  Hei! Kan man fryse lemoncurd? Hilsen Line

  • copeders

   Hei!
   Tipper det går fint. Har ikke erfaring utover at jeg har fryst makroner med lemoncurdfyll, og det går helt fint.
   Christine

 11. Pingback: Over Tekoppen #16 – Over Tekoppen

Legg gjerne inn en kommentar