Makroner med sitron

Har du lurt på hva du skal bruke alle eggeplommene til,  alle de du får til overs fra makronbakingen? Dette kan være løsningen for deg! Sitron er syrlig, men med litt sukker kan man trylle fram fantastiske fyll som virkelig gir makronene en frisk smak. Til disse makronen har jeg laget en lemon curd, eller sitronkrem som må være den nærmeste oversettelsen til norsk.

Makron-med-sitron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet sitronskall

Sitronkrem:
– 3 stk eggeplommer
– 100 g sukker
– 1 ts revet sitronskall
– 1/2 dl presset sitronsaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet sitronskall og eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Rør sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt.

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

18 kommentarer

  1. Pingback: Over Tekoppen #16 | Sensitiv Fokus

  2. Pingback: Over Tekoppen #16 – Over Tekoppen

Legg gjerne inn en kommentar