Makroner med tyskisk pepper

Makroner med tyrkisk pepper

Denne gangen var det en kollega som utfordret meg; hva med en makron med smak av tyrkisk pepper? Jeg har jo smakt lakrismakroner, men aldri forsøkt å lage dette selv. Jeg forsøkte å blande dropsen i fyll laget av hvit sjokolade. Resultatet ble faktisk overraskende bra, og smaken kommer godt fram. Er du også glad i tyrkisk pepper-drops, kan disse absolutt være noe for deg. Kanskje en idé for halloween som jo nærmer seg?

Makroner med tyskisk pepper1

porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 5 stk tyrkisk pepper-drops

Tyrkisk pepper-fyll
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør
– 10 stk tyrkisk pepper-drops

Legg de 5 tyrkisk pepper-dropsene i en plastpose og knus dem til fint «støv», med f.eks. et kjevle.

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett dropsstøvet og litt svart konditorfarge, mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling. Knus de 10 tyrkisk pepper-dropsene fint på samme måte som tidligere, men la det gjerne være igjen noen finkornede dropsbiter. Bland de knuste dropsene inn i sjokoladeblandingen. Om du synes fargen ikke blir helt slik du hadde tenkt deg, tilsett litt svart konditorfarge.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyllet, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

9 kommentarer

 1. Mmmm…
  Nevnte kollega kan skrive under på at dette var svært vellykket! :)
  Tusen takk!

 2. Eeek! Tyrkisk Pepper! Ånei! Nok en makronoppskrift å bokmerke ;) Nam!

 3. Lill Anita

  Kan man bruke noe annet enn hvit sjokolade?

  • Hei!
   Den hvite sjokoladen er nøytral på smak, så den egner seg best. Du kan benytte mørk sjokolade også, men da får du en helt annen smak. Om du ikke vil benytte sjokolade, kan du jo forsøke med en smørkrem for eksempel. Lykkel til!
   Christine

 4. Hei! Jeg har laget disse makronene mange ganger, uten store problemer. De to siste gangene jeg har laget dem har jeg ikke fått fyllet til å bli stivt nok. Nå har det stått over natten, og fortsatt er det ikke stivt nok. Har du noen tanker om hva jeg gjør galt?

  • copeders

   Hei! Nei, denne er ikke så lett å svare på. Om du bruker mengdene oppgitt i oppskriften skal fyllet bli stivt. Kan smøret du har benyttet inneholde en del olje – mykt smør som er lett å smøre på brødskiver? Det kan selvfølgelig gjøre kremen løsere, men det burde gå likevel. Kan ikke gjøre annet enn å anbefale deg å prøve igjen, og lese mengdene godt. Om du er glad i lakris, kan jeg også anbefale disse: http://www.1001makron.com/2015/02/makroner-med-lakrisfudge/
   Synes de er enda bedre enn de med tyrkisk pepper :)
   Christine

 5. Nathalie

  Hei! Tåler disse å fryses?

Legg gjerne inn en kommentar