Makroner med tyskisk pepper

Makroner med tyrkisk pepper

Denne gangen var det en kollega som utfordret meg; hva med en makron med smak av tyrkisk pepper? Jeg har jo smakt lakrismakroner, men aldri forsøkt å lage dette selv. Jeg forsøkte å blande dropsen i fyll laget av hvit sjokolade. Resultatet ble faktisk overraskende bra, og smaken kommer godt fram. Er du også glad i tyrkisk pepper-drops, kan disse absolutt være noe for deg. Kanskje en idé for halloween som jo nærmer seg?

Makroner med tyskisk pepper1

porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 5 stk tyrkisk pepper-drops

Tyrkisk pepper-fyll
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør
– 10 stk tyrkisk pepper-drops

Legg de 5 tyrkisk pepper-dropsene i en plastpose og knus dem til fint «støv», med f.eks. et kjevle.

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett dropsstøvet og litt svart konditorfarge, mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling. Knus de 10 tyrkisk pepper-dropsene fint på samme måte som tidligere, men la det gjerne være igjen noen finkornede dropsbiter. Bland de knuste dropsene inn i sjokoladeblandingen. Om du synes fargen ikke blir helt slik du hadde tenkt deg, tilsett litt svart konditorfarge.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyllet, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

9 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar