Vaniljemakroner

Makroner med vanilje

ENGLISH | NORSK

På lørdag er det Valentins dag. Har du noen du skal vise litt ekstra oppmerksomhet denne dagen, kanskje? Makroner med vanilje er en klassiker, og med litt ekstra pynt blir disse perfekt for en hver anledning. Jeg har pyntet med sjokoladehjerter jeg har sprøytet ut på mønsterark for sjokolade (jeg har kjøpt mine her), og så festet dem med litt smeltet sjokolade. Du kan selvfølgelig lage hjerter uten mønsterark, f.eks. på et bakepapir, eller pynte direkte på makronene med smeltet sjokolade. Kun fantasien som begrenser mulighetene. Happy Valentine’s day!    

Vaniljemakroner

Makroner med vanilje
1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 100 g sukker
– 75 g egghvite
– 100 g mandler
– 100 g melis

Smørkrem med vanilje

– 1 eggehvite
– 1/2 dl sukker
– 60 g smør
– 1/2 vaniljestang

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Pisk stiv marengs av eggehviter og sukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Her kan det fort se ut som kremen skiller seg. Pisk lenge mellom hver gang du tilsetter smør, og ikke gi deg om det skiller seg. Pisk videre i et par minutter, og det burde løse seg. Tilsett frø fra vaniljestangen, og pisk litt til.

Sett fyllet litt i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Om du ønsker å pynte makronene slik jeg har gjort, smelter du litt mørk sjokolade og har den i en sprøytepose med tynn spiss, før du sprøyter små hjerter på mønsterark for sjokolade. Eller enklere: sprøyt ut små hjerter direkte på makronene.

Legg på fat, server og nyt!

7 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar