Blåbærmakroner

ENGLISH | NORSK

Blåbær er populært om dagen og selges i stor skala i matvareforretningene. I denne oppskriften har jeg ikke benyttet de amerikanske blåbærene, men en pakke norske, dypfryste bær. Det gir den mørke fargen på fyllet som jeg har vært på jakt etter. Nå er det snart sommer, og da er det bare å komme seg ut i skogen å plukke disse selv før baking :)

Blåbærmakron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Blåbærfyll
– 125 blåbær
– 60 g sukker
– 1 ts sitronsaft
– 1 1/2 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett blå/rød/lilla farge (eller en blanding av disse) til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bland blåbær med sukker og sitron, og mos lett. Kok opp blåbærmiksen og la den koke i to minutter, slik at noe av vannet fordamper.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1 1/2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Ingen kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar