Allergivennlig makron

Allergivennlige makroner

Du har kanskje tenkt over at makroner er glutenfrie, og at de lett kan lages uten laktose, avhenging av hva du fyller dem med? Mandlene derimot er en utfordring, eller er de det? Jeg har venner og familie som ikke tåler mandler, og som derfor ikke kan spise makronene mine. Dette tenkte jeg at jeg måtte forsøke å finne en løsning på, så i dag har jeg laget makroner hvor jeg byttet ut mandlene med havremel. Jeg snublet over ideen på nett, og tenkte at dette måtte jeg jo forsøke. Resultatet ble over all forventning! Makronene så ut som makroner og konsistensen på kakene var den samme. Smaken var selvfølgelig litt annerledes, men de smakte deilig. Anbefales for både dem med og uten mandelallergi :)

Makroner med havre

  • 100 g sukker
  • 75 g egghvitte
  • 100 g melis
  • 100 g havremel

Slik går du fram

  1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene, men bytt ut mandler med havremel.
  2. Lag et fyll du ønsker til makronene. Jeg laget sjokoladefyll som du finner oppskrift på her. Om du ønsker å lage et fyll uten laktose kan du bruke en av oppskriftene her på fyll av syltetøy/gele eller marshmallow.
  3. Sett sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.
  4. Legg på fat, server og nyt!

21 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar