Grunnoppskrift

ENGLISH | NORSK

Hvordan lage franske makroner? Leser man litt rundt på nett og i kokebøker som omhandler makroner, virker det som om det er mye hokus pokus som skal til, og at det er sjelden man lykkes med dette bakverket. Selv har jeg opplevd at det slettes ikke er så vanskelig! I tillegg kan man ta mange snarveier og ende opp med et supert resultat! Du har kanskje lest om eggehviter som må modnes i romtemperatur i flere døgn? Skålding og maling av mandler? Sukkerlake? Kakebrett som må stå lang tid før de kan settes inn i ovnen? Prikking av makronene med tannpirker, eller kanskje til og med tørking med hårtørker før steking? Noen ting er viktig passe på for å få et godt resultat, andre ting kan bare hoppes over. Under kan du lese min framgangsmåte for å lage herlige makroner.

Grunnoppskrift1

Grunnoppskrift, nok til 25 makroner
– 75g eggehvite
– 100g sukker
– 100g mandler
– 100g melis

150 grader i 12-15-minutter

Grunnoppskrift6

Begynn med å male mandlene. Jeg skålder dem ikke på forhånd. Makronene får da en spraglete overflate i stedet for en matt, jevn tone. Jeg synes selv dette bare er dekorativt, men ønsker du ikke dette uttrykket må du altså skålde dem før du setter i gang malingen. Er du som meg, så synes du at det å male mandler for hånd er fryktelig kjedelig… Jeg synes det går helt fint å bruke f.eks. en blender som tåler harde ingredienser. Bruk det du har som passer, eventuelt ta fram en håndkvern og sveiv i gang! (Du kan også benytte mandelmel, om du får tak i det. Ikke benytt den fettreduserte typen, og sørg for å erstatte 100g mandler med 90 g mandelmel. Les mer om mandelmel her)

Grunnoppskrift2

Bland eggehviter og sukker i en bolle, og vips til tykk marengsmasse. (Vil du ha farge på makronene er det nå du har i dette.)

Grunnoppskrift4

Det er viktig at eggehvitene blir ordentlig stive. Bruk en god kjøkkenmaskin om jobben skal gå raskt, eller vær tålmodig med håndvispen. (Vil ikke anbefale å gjøre dette med en håndvisp om du ikke er sterk og utholden.)

Grunnoppskrift7

Sikt melis og malte mandler over eggehvitene. Ligger det mange mandelbiter igjen i sikten? Hell de tilbake i blenderen for en ekstra runde, og sikt de i eggehvitene.

Grunnoppskrift8

Bland sammen røren. Trikset for å få vellykkede makroner ligger i å røre akkurat passe; ikke for mye, ikke for lite. Rører du for lite blir makronene dine som små marengstopper (nok luft blir ikke rørt ut). Rører du for mye flyter de for mye ut. Prosessen er så viktig at den til og med har eget navn på fransk: macaronage. Her må du nesten bare prøve deg fram. Erfaring teller her: du blir litt flinkere for hver gang du baker :) Røren skal være sånn at om du lar den stå i fred i 30 sekunder etter at du har rørt i den, skal konturene fra røringen begynne å jevne seg ut.

Grunnoppskrift9

Finn frem bakepapir og stekeplater. Om du vil ha makroner som er like store kan det lønne seg å lage en makronmal du kan bruke igjen og igjen. Finn frem et papirark som dekker stekeplaten din, og tegn opp sirkler med god avstand ved hjelp av en 5-kroning. (Eventuelt benytt en makronmatte, les mer om det her.)

Grunnoppskrift11

Legg malen under bakepapiret på stekeplaten. Et tips til! Bakepapir og mal må ligge helt flatt på stekeplaten! Brett inn eller klipp av papir som stikker på utsiden. Makronene flyter noe ut, og vil bli skjeve og rare om de ikke får ligge helt flatt.

Grunnoppskrift10

Fyll makronmassen i en sprøytepose med rund tipp. Setter du sprøyteposen i et høyt glass eller litermål er den lettere å fylle.

Grunnoppskrift13

Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. La brette stå noen minutter, og lirk bort makronmalen før du setter brettet i ovnen. Jeg steker selv makronene på varmluft, men bare ett brett av gangen. Jeg setter ovnen på 150 grader og steker makronene i 14 minutter. Riktig steketid vil variere fra ovn til ovn. Her må du bare forsøke deg fram. Alt fra 12-15 minutter kan være passe. Etter et par forsøk finner du ut hva som egner seg best for din ovn.

Grunnoppskrift14

Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen i bakepapiret. Bruk en kniv til å skjære dem løs. Makronene skal være sprø utenpå og seige inni. Er de bare sprø, har du stekt dem litt for lenge. Neste gang korter du ned eller forlenger steketiden, og du ender opp med perfekte makroner!

Grunnoppskrift15

Uansett om makronene dine nå er perfekte, litt lite stekt eller kanskje litt for mye, så har du nå noen deilige småkaker å fylle med favorittfyllet ditt! Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Se oppskrifter på denne bloggen for ulike typer fyll, søk på nett, les i bøker eller eksperimenter selv. Kos deg!

76 thoughts on “Grunnoppskrift

  1. Hei! La makronene stå litt etter du har sprøytet dem ut, før du setter dem i ovnen. Jo lenger jo bedre, men jeg gidder sjelden mer en 10-15min. Da danner det seg en hinne/skorpe på makronene, og de sprekker ikke så lett. Om du har skåldet mandlene (som jeg ikke gjør :) er det viktig å la mandlene tørke godt før du maler dem av samme grunn. Lykke til!

 1. Kjempefin innføring i makronbaking. Da kan man kanskje forsøke… Jeg har tidligere prøvd noen varianter med utgangspunkt i råmarsipan som jeg hadde liggende. De ble kjempegode, men jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet.
  Lar du makronene tørke noe før steking, eller setter du dem bare rett inn i ovnen?

  1. Hei! Jeg lar makronene tørke noen minutter, men er ofte utålmodig og klarer maks. 10-15min, ofte kortere. Jeg steker et og et brett om gangen, og da får i alle fall de andre brettene tørket lenger enn det første, mens de venter på sin tur i ovnen. Med grunnoppskriften over opplever jeg at makronene stort sett blir fine uansett, og sprekker sjelden :)

 2. Hei hei!
  Hvor mye er 75g eggehvite?
  Er det best å bruke mandler og male selv, eller kjøpe mandelmel?

  1. Hei!

   75g eggehvite er ofte litt over 2 eggehviter, men jeg vil anbefale deg å alltid veie mengdene. Jeg forsøkte meg på litt slumping da jeg bakte forrige uke, og det som kom ut av ovnen kan ikke kalles makroner. Eksplodert hadde de… :D

   Jeg maler mandlene selv i blender med skallet på. Skal du lage franske makroner på «ordentlig» skal mandlene være skåldet og svært finmalte. Da er det mindre tidkrevende å kjøpe ferdig mandelmel. Husk å kjøpe en type som ikke er fettredusert, og husk at melet ikke har så lang holdbarhetstid. Lykke til!

 3. Takk for veldig god oppskrift og forklaring. Laget makroner for første gang i dag, både med sitronkrem og med skjokoladekrem m/appelsin. Alle ble veldig gode og med litt mer trening blir sikkert fasongene fine etterhvert også! ;-).
  Hilsen Gro

 4. Hei!

  Tusen takk for kjempefin oppskrift, jeg ble veldig fornøyd med resultatet på første forsøk og lagde dem med melkesjokoladekrem :) Men jeg lurer på en ting; du skriver 100 g mandler og putter de i blenderen. Det gjør jeg også, men da jeg målte vekten etter at jeg hadde hatt mandlene i blenderen, ble det ca. 90 g. Jeg lurer derfor på om det er 100 g ferdig malte mandler/mandelmel man bør bruke?

  Håper på svar fort :) Skal lage makroner til bursdag i helga!

  Marit :)

  1. Hei!

   Jeg putter 100g mandler i blenderen, maler, og skraper ut så mye jeg klarer, sånn som du gjør. Ender da opp med litt mindre enn 100g malte mandler, og det synes jeg passer supert :) Prøv deg gjerne fram selv, og smak forskjellen!

 5. Hei!
  Jeg tenkte og prøve meg på makroner og har mandelmel i skapet, hvor mye mandelmel skal jeg bruke i grunnopskriften?:)

  1. Hei!

   Bruker du ferdig mandelmel kan du godt bruke 90 g i stedet for 100 g mandler som det står i grunnoppskriften. Maler du selv faller litt bort, og du står igjen med ca. 90 g malte mandler. Lykke til!

 6. Hei!
  Hvordan skal man oppbevare makronene hvis man ikke fryser dem. I kjøleskap blir de vel fuktige? Hvor lenge tåler de å oppbevares uten frysing?
  Mine første ble marengstopper :) men rørenr 2 ble fine makroner med sjokolade/ vaniljefyll. Kjempegode :))
  Takk for god oppskrift !

  1. Hei!

   Makroner holder seg et par-tre dager i kjøleskapet, men skal du oppbevare dem lenger ville jeg fryst dem. Det kjekke er at de tiner svært fort, så selv om de er fryst kan du raskt ha noen godbiter å servere :)

 7. Når man maler mandler med skallet på virker det som at det er litt fuktig, burde man tørke dette først? Mandelmel i butikken er jo helt tørt???

  1. Hei!

   Som du er inne på så er makroner et bakverk som er følsomt for fuktighet. Jeg maler selv mandlene med kjøkkenmaskin og starter bakingen med en gang etterpå og opplever ikke noe problemer med dette. Likevel, det kan jo tenkes at makronene blir enda finere utseendemessig om du lar mandlene tørke litt etter at du har malt dem, f.eks. en dag. Test gjene ut og meld tilbake :)

   1. Når du maler mandlene i elektrisk kvern, får du fettet ut. Mal i en hånddreven kvern, blir melet luftig og lett.

 8. hei er super fan av bloggen. Jeg har en venninne som hater sjokolade har du noen gode og lette å lage forslag vi kan fylle med. Helst med så lite eller sunt sukker som mulig! :*

  1. Hei!

   Vil dere ha en veldig lettvin løsning kan dere jo kjøpe dere ferdig syltetøy å fylle makronene med. Da kan dere kjøpe en smak dere liker, og det finnes jo flere typer laget med «sunt» sukker eller også uten sukker (bare søtstoff.) Om syltetøyet er for tyntflytende kan dere koke det opp og ha i litt pektin eller gelatinpulver (løst opp i vann). Kanskje dere kan krydre opp syltetøyet litt også? F.eks. ha litt kanel i eplesyltetøy. Mulighetene er uendelig :D

 9. Du skriver at det er til ca 25 makroner.. mener du da 25 ferdig lagde makroner bestående av 2 stk makroner?

 10. Hei
  Makronene ble veldig fine bortsett fra at de smaker litt for mye som marengs. Hva kan jeg gjøre? Kan du forresten lage en julemakron oppskrift med marshmellow, mynte, nellik og appelsin, osv digger bloggen forresten. <3 :*

 11. Hei! Jeg liker veldig godt denne oppskrifta, og har i helga tenkt å lage dobbel porsjon. Har tidligere brukt vanlige mandler, slik som du, men denne gangen har jeg kjøpt helt hvitt mandelmel, så det blir spennende å prøve med det. Kanskje et rart spørsmål, men jeg lurte bare på hva din erfaring er med dobbel porsjon? Dobler du bare oppskrifta, helt enkelt? På forhånd takk for svar :)

  1. Hei!

   Det går fint å lage dobbel posjon. Gjør det ofte selv. Når du bruker mandelmel kan det være lurt å redusere mengden fra 100g til 90g (eller 180g ved dobbel posjon). Det blir alltid litt svinn når man maler selv, og dette kompenserer man for ved å redusere mengden ved bruk av ferdig mandelmel :)

   Christine

 12. Hei jeg har prøvd oppskriften mange ganger men føttene på makronene flyyer ut hva kan jeg gjøre? :)

 13. Vi (jeg og en venninne) lagde makroner i dag for første gang og vi bare doblet dosene for å få fler og det ble en suksess!!
  Vi droppet konditorfarge da vi var redd for at den ikke var konsentrert? Skjønte ikke greia så lot det like godt være:)
  Takk for oppskrift og enkle beskrivelser!:)

  1. Hei! Hyggelig at dere likte oppskriften. Konditorfarge er jo absolutt ikke nødvendig. Når jeg skriver at den må være konsentrert så mener jeg at man ikke skal benytte sånn konditorfarge man får kjøpt i vanlig dagligvarebutikk. Den er for tynn, gir lite farge og «vanner» ut røren. Skal dere farge makronene må dere bruke konsentrert farge, f.eks. det som kalles pastafarger :)

 14. Hei! Makronsen blir både pene og gode, jeg er så takknemlig for en så bra oppskrift, men de blir hule mellom skallet og foten hver gang. Jeg har sikkert lagd femten runder tilsammen. Har du noen tips? :)

  1. Hei! Mine blir også i de fleste tilfeller litt hule. Det har med snareveiene jeg tar å gjøre, særlig det at jeg hopper over lang tørketid. Synes de smaker godt likevel så jeg sier meg fornøyd, men du har helt rett, de skal ikke være hule. Jeg vet også at man lettere kan unngå hule makroner ved å bruke den italienske framgangsmåten framfor den franske. Forskjellen er vel i hovedsak at man lager sukkerlake som man har i marengsen framfor rent sukker. Planlegger å teste dette en dag, men har ikke kommet så langt enda. Følg med på bloggen, eller test ut selv og meld gjerne tilbake.

 15. Hei. Har prøvd mange av dine oppskrifter nå, men hver gang får jeg sånne topper på skallene… Har brukt sprøytepose med stor og rund tipp. Hvordan får du dine så pene?

  ps. Hva bruker du til å legge på fyll?

  1. Hei! Får du topper på skallene er det litt for mye luft i røren. Du må røre litt mer før du sprøyter ut makronene. De første gangene man baker makroner tør man sjelden røre nok. Øvelse gjør mester! :) For å legge på fyllet bruker jeg oftest sprøytepose (finest resultat), men noen ganger synes jeg det er enklere og raskere å bare bruke en kniv.

 16. Hei! Jeg har brukt denne oppskriften til å bake makroner en stund nå, og har nok bakt nærmere 20 ganger tilsammen der jeg har fått det til. Så har jeg hatt en periode nå hvor jeg ikke har hatt tid til å prøve, men bestemte meg for å prøve igjen i dag. Jeg skålder mandler selv og maler de i mandelkvern med sveiv, så melet blir fint. Eggene tok jeg ut i går, slik at de har blitt romtempererte. Men når jeg har blandet sammen marengsen, mandlene og melisen, er fortsatt røra veldig lik marengs. Jeg har prøvd å få ut så mye luft som mulig, men når jeg steker de blir de bare som små marengstopper med litt ekstra fyll. Har du noen idé om hva jeg gjør galt?
  Bloggen din er forresten veldig inspirerende :)

  1. Hei! Det er nok bare å røre enda mer; mer enn du tror. Jeg bruker en slikkepott og nærmest pisker ut luft. Rører godt og hardt, helt til jeg ser røra flyter ut når jeg lar den stå i fred noen sekunder. Dette gjør nok susen, ser du :D
   Christine

 17. Heij :3
  lurte på å lage makrone og synes fremgangsmåten din var veldig fin :D Har du noen ekstra tips e kanskje kunne trenge før e begynner :D ? Jeg har et ønske om å lage formen som et dyr ^^ en frosk eller en bjørn kanskje … Har du noen tips på hvordan e kunne fått det til :)) ? eller er røren for myk :/

  håper på svar ^^,

  1. Hei!

   Om du vil lage figurer tror jeg det kan være lurt å tegne omrisset av disse på et papir og legge under bakepapiret, akkurat som en makronmal. Tror nok det kan bli litt vanskelig, siden røren flyter utover, men jeg har jo sett slike på nettet. Du får nesten bare prøve, men jeg tror jeg ville forsøkt noen vanlige runde først. Meld gjerne tilbake hvordan det gikk. Lykke til!

 18. Fantastisk oppskrift! Utrolig bra at du har gjort det enkelt og luket bort alle kompliserende momenter man ikke nødvendigvis trenger for et godt resultat :) Nyter min første posjon nå! Sjokoladefyllet var enkelt og flott og lage, men av en eller annen grunn ble bringebær-marshmallows fyllet lysebrunt og ikke bringebærsmakende, noen tips til hva jeg kunne gjort galt? :)

  God søndag!

  1. Så bra du likte oppskriften! Når det gjelder marshmallowen høres det kanskje ut som om sukkeret ditt har karamellisert seg? Kanskje du brukte for høy varme slik at miksen ble litt svidd? Eller kanskje temperaturen på selve marshmallowmiksen ble for høy? Lykke til med baking!

 19. Yess, mine ble helt supre. Har forsøkt tidligere, uten bra resultat. Super oppskrift. Tror jeg har rørt røra for lite tidligere. Det som om jeg har knekt koden! Takk for hjelpen

  1. Fint du liker oppskriften min! Når det gjelder å røre i massen er det en svært vanlig feil å røre for lite. Blir så mye bedre når man skjønner hvor mye luft man faktisk må røre ut :D

 20. Hurra! Etter 8 mislykkede forsøk på en annen oppskrift fikk jeg endelig et flott resultat med denne oppskriften. Tusen takk!
  Mange gode tips i oppskriften din :)

 21. Jeg ser du skriver at du bruker varmluftsovn. Jeg har ikke varmluft på min komfyr, er det mulig å bruke vanlig stekeovn og må man eventuelt da tilpasse temperaturen til dette ?

  1. Hei! Det går fint med vanlig ovn også. Synes det er enklest med varmluft for da fordeles varmen jevnere i ovnen. Har hørt flere eksperimentere med en ekstra stekeplate i ovnen over eller under makronene for å hindre at de blir for mye stekt på da over- eller undersiden. Det kan jo være noe å prøve om du ikke blir fornøyd med resultatet ditt? Steketid må nesten uansett justeres fra ovn til ovn. Tror nok du vil finne din perfekte steketid et sted mellom 12min og 15min. Lykke til med baking :)

 22. Hei! Jeg er nybegynner på makroner! Når de stekes skal de stå på nederste rille eller i midten?

  1. Hei!
   Jeg setter mine midt i ovnen, men dette kommer litt an på ovnen din. Prøv deg framOm makronene for eksempel virker for mye stekt på oversiden, setter du dem litt lenger ned i ovnen neste gang. Lykke til med baking!

 23. Dette var en genial oppskrift. 25 perfekte makroner på første forsøk :)
  Å lage makroner var mye enklere enn jeg hadde trodd. Takk for flott oppskrift.

 24. disse ble kjeeempe gode, også så enkelt ! :-) klarte det på første forsøk! tusen takk for super oppskrift!! :-)

 25. Hva går galt? Marengsen blir ikke stiv, og når jeg tar røren på brette så renner den bare ut

  1. Hei!
   Hvis marengsen ikke blir stiv er det mest sannsynlig rester av fett fra annen baking i bollen din. Da blir ikke eggehvittene stive. Vask bollen grundig med såpe og vann, og det burde løse problemet ditt :)

 26. Hei :-) Lagde makroner i går for første gang med din oppskrift. Makronene mine ble ikke ikke seige inni og sprø utenpå. De ble bare sprø :-( Er det fordi jeg stekte dem for lenge, eller er det er det noe jeg har gjort feil i prosessen? Ellers ble de en suksess. Kjempe fine og smakte nydelig. Bare veldig sprø, hehe.

  1. Hei!
   Beklager, men denne kommentaren har gått meg hus forbi. Dåpen er nok over, men det er kanskje andre anledninger for makroner i tiden som kommer? Det går supert å fryse makroner både med og uten fyll. Ta de ut av fryseren kvelden i forveien og oppbevar dem i kjøleskapet til en liten stund før servering. Lykke til med baking!

   1. Så gøy dette så artig ut! Skal absolutt prøves! Kos og klem til alle kakeelskere der ute<3

 27. Jeg har opplevd at det første brettet med makroner blir greit/bra etter ca 30-45 min hvile først, fikk til og med litt «føtter»! Men på det andre brettet sprakk alle makronene etter 2-3min steking! Kan de hvile FOR lenge? Hvile over en time, kan det gjøre at de tørker ut og sprekker fort?

  1. Hei!
   Denne er ikke så lett å svare på. Jeg opplever at det som ofte betyr noe for om du lykkes eller ikke, har å gjøre med hvor mye røren har blitt rørt. Den må verken være for tynn eller for tykk. Hvis du har problemer med å få til føtter, høres det kanskje ut som om du kan ha rørt for mye og røren din har blitt for tynn. Det kan også resultere i oppsprekking. Det er samme røre du har brukt, eller har du for eksempel rørt inn ulike farger for de to brettene? Her må vi bare analysere oss fram :)
   Christine

 28. Hei, jeg trenger litt makronhjelp!

  Det jeg ikke vet er hvordan jeg skal steke dem rett :O

  Hvis jeg har dem på lav temp, 130-140 grader slik mange oppskrifter sier, blir de hule inni, Hvis jeg steker dem i 12 minutter ca blir de sittende fast på papiret i tillegg til at de er hule. Hvis jeg steker dem lenger, type 18 minutter og de begynner å få en kant under, er de fortsatt hule inni og blir fort harde.

  Hvis jeg steker på varmere, i underkant av 160 grader blir de ikke hule, men da blir de fort litt harde hvis de står i 12 minutter. Hvis de står i 11 blir de ikke harde men da har de ingen form for hinne under seg når man løsner dem. Samt de kan bli skjeve.

  jeg har prøvd med over og undervarme, da kan de sprekke. Jeg har prøvd med ekstra brett, merket ikke forskjell. Jeg har brukt varmluft og da har de mye større risiko for å bli skjeve pluss at de blir ikke like tett på toppen.

  Jeg er ganske forvirra her! Hvordan skal jeg egentlig steke disse??

  Har prøvd Ida sine, din oppskrift og en basert på italiens marengs, men de blir liksom ikke helt som de skal!
  Jeg har laget makroner 6 ganger nå, og flere brett hver gang… så begynner å bli litt frustrert over å ikke få det til!!

  Har også slått ut mye luft, de får alltid føtter, og jeg har både prøvd å røre lite og mye uten at de blir som de skal!

  Jeg har såååååå lyst på pene makroner! De siste jeg har laget har vært stekt på 160 nesten, og både med over og undervarme (3 stk sprakk) og med varmluft (de ble ikke rette og pene i lokket) men det er først på den temperaturen de ikke blir hule…

  1. Hei!
   virkelig nøye utprøving du har satt i gang! Virker som du har skjønt hvor lunefullt bakverk makroner er, og at det dessverre ikke er noe annet man kan gjøre enn å teste forskjellige metoder. Resultatet vil variere med hvordan du lager røren, og som du er inne på hvilken ovn og stekemetode som benyttes. Øvelse gjør mester, kan jeg nesten bare si. For øvrig så blir mine makroner også veldig ofte hule. Skal man unngå det er det den italienske metoden som er mest treffsikker, men jeg synes det blir for mye jobb. Det viktigste er jo at makronene smaker godt, og det synes jeg de gjør hule eller ikke. Lykke til med å perfeksjonere makronene dine!
   Christine

 29. Hei, jeg har nettopp laget makroner, (bare med en annen oppskrift), men når jeg skulle blande melis-mandelmalet med marengsen ble den aldri nok rørt! Uansett hvor mye jeg rørte ble den ikke rennende, og jeg hadde målt alt opp som jeg skulle.

  Etter hvert «ga jeg opp» og sprøytet dem ut og satte dem på tørking. Etter 30-40 min hadde de enda ikke fått føtter. Jeg satte et brett inni ovnen uansett.

  Etter 15 min var de ikke ferdige. Så jeg satte opp varmen med 5 grader. Litt etter fikk de kjempehøye føtter og toppen skled ned skeivt på alle sammen! Til sammen var de i ovnen ca 30 min før de ble ferdige :o

  Jeg vet ikke hvorfor noe av dette skjedde.. Kan du hjelpe/ gi noen tips?

  1. Hei!
   Makroner er ikke alltid så greit å få til på første forsøk. Øvelse gjør helt klart mester. Foreslår at du følger grunnoppskriften min neste gang, og leser nøye gjennom før baking. Da vil du f.eks se at røra faktisk ikke skal være rennende, og som du oppdaget: det er i ovnen føttene kommer. Lykke til!
   Christine

 30. Hei. Hvis man vi tilsette farge til makronene, er det best ā bruke pulver da, eller kan man bruke flyende/gele farge? Evt må man ta litt mindre væske i?

  1. Hei!

   Det går fint med både pulver- og pastafarge (gele). Selv bruker jeg stort sett pastafarge.
   Christine

 31. Jeg har problemer med at noen ganger blir makronene mine skjeve – ofte bare noen eller halve brettet – og resten helt perfekte. Hva er det jeg gjør feil tror du? Tørker de for lenge?

Legg inn en kommentar