Grunnoppskrift

Hvordan lage franske makroner? Leser man litt rundt på nett og i kokebøker som omhandler makroner, virker det som om det er mye hokus pokus som skal til, og at det er sjelden man lykkes med dette bakverket. Selv har jeg opplevd at det ikke nødvendigvis er lett, men slettes ikke er så vanskelig som mange skal ha det til! I tillegg kan man ta mange snarveier og ende opp med et supert resultat! Du har kanskje lest om eggehviter som må modnes i romtemperatur i flere døgn? Skålding og maling av mandler? Sukkerlake? Kakebrett som må stå lang tid før de kan settes inn i ovnen? Prikking av makronene med tannpirker, eller kanskje til og med tørking med hårtørker før steking? Noen ting er viktig passe på for å få et godt resultat, andre ting kan bare hoppes over. Under kan du lese min framgangsmåte for å lage herlige makroner.

Grunnoppskrift1

Grunnoppskrift, nok til 25 makroner
– 75g eggehvite
– 100g sukker
– 100g mandler
– 100g melis

150 grader i 12-14 minutter

Grunnoppskrift6

Begynn med å male mandlene. Jeg skålder dem ikke på forhånd. Makronene får da en spraglete overflate i stedet for en matt, jevn tone. Jeg synes selv dette bare er dekorativt, men ønsker du ikke dette uttrykket må du altså skålde dem før du setter i gang malingen. Dette bør du i så fall gjøre et par dager før du skal bake, slik at mandlene får tørke godt. Er du som meg, så synes du at det å male mandler for hånd er fryktelig kjedelig… Jeg synes det går helt fint å bruke f.eks. en blender som tåler harde ingredienser. Bruk det du har som passer, eventuelt ta fram en håndkvern og sveiv i gang! Vil du at bakingen skal gå ekstra raskt, gå for mandelmel. Da er ved VELDIG viktig at du ikke benytt mandelmel som er fettredusert. Det vil ikke gå. (Les mer om mandelmel her).

Grunnoppskrift2

Bland eggehviter og sukker i en bolle, og vips til tykk marengsmasse. (Vil du ha farge på makronene er det nå du har i dette.)

Grunnoppskrift4

Det er viktig at eggehvitene blir ordentlig stive. Bruk en god kjøkkenmaskin om jobben skal gå raskt, eller vær tålmodig med håndvispen. (Vil ikke anbefale å gjøre dette med en håndvisp om du ikke er sterk og utholden.)

Grunnoppskrift7

Sikt melis og malte mandler over eggehvitene. Ligger det mange mandelbiter igjen i sikten? Hell de tilbake i blenderen for en ekstra runde, og sikt de i eggehvitene.

Grunnoppskrift8

Bland sammen røren. Trikset for å få vellykkede makroner ligger i å røre akkurat passe; ikke for mye, ikke for lite. Rører du for lite blir makronene dine som små marengstopper (nok luft blir ikke rørt ut). Rører du for mye flyter de for mye ut. Prosessen er så viktig at den til og med har eget navn på fransk: macaronage. Her må du nesten bare prøve deg fram. Erfaring teller her: du blir litt flinkere for hver gang du baker :) Røren skal være sånn at om du lar den stå i fred etter at du har rørt i den, skal konturene fra røringen begynne å jevne seg ut. Tenk f.eks. at røren skal oppføre seg som lava; seig og flytende.

Grunnoppskrift9

Finn frem bakepapir og stekeplater. Om du vil ha makroner som er like store kan det lønne seg å lage en makronmal du kan bruke igjen og igjen. Finn frem et papirark som dekker stekeplaten din, og tegn opp sirkler med god avstand ved hjelp av en 5-kroning. Eventuelt kan du benytt en makronmatte. Dette får du kjøpt på nett eller i velassorterte kjøkkenforretninger.

Grunnoppskrift11

Legg malen under bakepapiret på stekeplaten. Bakepapir og mal må ligge helt flatt på stekeplaten, så brett inn eller klipp av papir som stikker på utsiden. Makronene flyter noe ut, og vil bli skjeve og rare om de ikke får ligge helt flatt.

Grunnoppskrift10

Fyll makronmassen i en sprøytepose med rund tipp. Setter du sprøyteposen i et høyt glass eller litermål er den lettere å fylle.

Grunnoppskrift13

Sprøyt ut makronene innenfor mal-sirklene. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. La brette stå noen minutter, og lirk bort makronmalen før du setter brettet i ovnen. Jeg steker selv makronene på varmluft, men bare ett brett av gangen. Jeg setter ovnen på 150 grader og steker makronene i 14 minutter. Riktig steketid vil variere fra ovn til ovn. Her må du bare forsøke deg fram. Alt fra 12-15 minutter kan være passe. Etter et par forsøk finner du ut hva som egner seg best for din ovn. Det kan også være at din ovn ikke steker makronene dine jevnt nok om du benytter varmluft. Da kan du prøve over- og undervarme.

Grunnoppskrift14

Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Har du stekt makronene for lite, vil de henge igjen i bakepapiret, selv etter at de er avkjølt. (Prøv å bruke en kniv for å løsne dem om dette er tilfellet). Makronene skal være sprø utenpå og seige inni. Er de bare sprø, har du stekt dem litt for lenge. Neste gang korter du ned eller forlenger steketiden, og etterhvert ender du opp med perfekte makroner!

Grunnoppskrift15

Uansett om makronene dine nå er perfekte, litt lite stekt eller kanskje litt for mye, så har du nå noen deilige småkaker å fylle med favorittfyllet ditt! Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over. Se oppskrifter på denne bloggen for ulike typer fyll, søk på nett, les i bøker eller eksperimenter selv. Kos deg, og lykke til med baking!

96 kommentarer

 1. Hvor mange egg er det 75g eggehviter??Takk

  • copeders

   Hei!
   Det er vanskelig å svare på, men det er bare snakk om få minutter. Rører til røra har passende konsistens (flyter ut, men ikke for tynn).
   Christine

   • Christine Ønvik Amundsen

    Hei! Makroner med fyll basert på sjokolade eller syltetøy går fint å fryse. Smørkremer synes jeg tar litt smak av fryseprosessen. Prøv deg fra og se hva du synes. Jeg steker makronene midt i ovnen.

    • Christine Ønvik Amundsen

     Takk for grunndig kommentar! Ser du som vi har hatt de samme problemene mens vi har lært oss triksene. Kan ikke få sagt nok hvor viktig det er med erfaring. Man blir litt flinkere for hver gang man baker disse små kakene.

     • Hei! Når skiller den seg? Når du lager karamellen, eller når du har i sjokoladen? Om det er når du lager karamellen, kan det være et tips å koke opp fløten før du forsiktig heller den i sukkeret. Det gjør prosessen litt lettere. Evt. du kan koke opp fløte og sukker sammen, men da må karamellen koke nokså mye lenger før den er ferdig. Om blandingen skiller se i det du har i sjokoladen, kan det være lurt å ha i enda mindre biter av gangen. Rør godt mellom hver gang. Om det skiller seg, kan det også hende at du klarer å piske sjokoladekaramellen sammen igjen når det har blitt avkjølt helt. Meld gjerne tilbake, så skal jeg forsøke å komme med flere tips om disse ikke gjør susen :)

 2. For en fantastisk og oppmuntrende oppskrift! Dette må jeg prøve.

 3. Hei

 4. Marianne

  Hei! takk for oppskrft! Eg har nett prøvd den ut no. Og makronane ser veldig flotte ut, og smakar veldig godt! Men.. hehe.. eg har aldri smakt makroner før, så veit ikkje korleis dei skal vera sånn eigentleg. Berre sett dei i vindauga hos konditoriet til 20 kr stk.. :-p skal dei vera litt hule inni..? Altså eit tynt skall og så eit lite hulerom og så ein seig botn?

 5. Heidi S. Ruud

  Takk for flott inspirasjon. Nå tror jeg at jeg skal tørre å bake makroner,men… kan de lages dagen før de skal serveres? Bør man evnt.vente med fyllet til dagen de skal serveres?

  • copeders

   Hei!
   Dagen i forveien går fint. Da får smakene satt seg godt. Lager du makroner med veldig fuktig fyll, f.eks. syltetøy, bør de ikke oppbevares særlig mye lengere enn en dag i kjøleskapet, ellers blir de bløte. Det går også fint å fryse makronene, så kan du lage dem så lenge i forveien som du bare vil. Tin dem i kjøleskapet.
   Christine

 6. Josefine

  Hei. Hvor lenge pleier du å røre de. Sån ca ?

  • Ragnhild

   Hei! Kan man fryse makronene med fyllet inni? Kva for ei rille steiker du dei på? :-)

 7. Hvor lenge holder røren seg i kjøleskapet og hvor lenge holder de ferdig stekte seg i kjøleskapet?:)

  • Dette høres veldig merkelig ut. Kan ikke tenke meg hva det er du gjør nå som gjør at røra blir så stiv. Skulle gjerne likt å vite det også. Om du bor i Oslo-området, kanskje vi skulle tatt en bakekveld og løst mysteriet? :)
   Christine

   • Takk for skryt, og lykke til med baking :)

     • Hei! Tror nok dessverre ikke vann vil gjøre susen, men rapporter gjerne tilbake hvordan det gikk. Har du fulgt grunnoppskriften trinn for trinn? Malte du mandlene selv, eller brukte du mandelmel? Om du bruker mandelmel må du ikke bruke det som er fettredusert. Da vil ikke røren bli som den skal. Kan dette være problemet?
      Christine

     • Hei!
      Høres ut som det virkelig har skjedd noe galt med røra di. Er du sikker på at du har målt riktig, og sørget du for å piske stiv marengs før du hadde i melis og malte mandler? Om du rører ingrediensene sammen uten å piske stiv marengs, vil du ende opp med en slags marsipan, og det høres nesten ut som det er det som har skjedd her. Når jeg bruker ferdig mandelmel reduserer jeg mengden fra 100g til 90g, men det skal ikke ha noe å si i forhold til hva som har skjedd med din røre. Om det ikke er marengsen som er problemet, kom gjerne med flere detaljer, så skal jeg se om jeg kan hjelpe til med å løse mysteriet. Lykke til med baking!
      Christine

     • Bruker du mandelmel som er fettredusert? Det fungerer nemlig ikke særlig bra. Kanskje det er feilen her?

     • Nei, det kan du ikke bruke. Ferdig mandelmel kan være vanskelig å få tak i mange steder + at det kan være ganske dyrt. Jeg maler bare mandler selv jeg, finmaler i mikser. Først alene også sammen med melis – da blir det helt fint mel til slutt. Dersom du ikke ønsker «små brune prikker» må du skolde mandlene først – men det gidder aldri jeg. :) Lykke til.

 8. Hei!
  Er i gang med makronbakingen nå, men etter å ha fulgt oppskriften syns jeg røra mi ble altfor hard. Rørte lenge for å få ut luft, men den ble ikke noe bedre, så jeg gikk like gjerne i gang med å sprøyte de ut. Den var såpass hard at posen sprakk, og det var egentlig like greit å bare rulle ut kuler og trykke de flate.
  Det var ikke helt sånn her jeg så for meg at de skulle bli? Det må jo være altfor lite væske i røra ser jeg for meg, kan dette stemme? brukte mandelmel, og veide opp alle ingrediensene, så jeg skjønner ikke helt hva som kan ha skjedd her.

  • copeders

   Hei!
   Jeg orker ikke vente på romtempereringen, og opplever at resultatet blir like bra likevel.
   Christine

 9. Hei Christine!
  Jeg har et par spørsmål – blitt så hekta på makroner at jeg til og med drømte om det i natt :P
  Hva slags sprøytepose og spiss bruker du? Jeg har ikke funnet den perfekte, og ender opp med å bruke små plastposer. Blir ikke optimalt :/ I tillegg syns jeg røren blir litt vel kornete og fast, blir ikke like fin og glatt som på dine bilder. Kan det hende jeg pisker marengsen for stiv?

  • Da har jeg prøvd en gang til. Denne gangen pisket jeg marengsen stiv nok til at jeg kunne snu bollen på hodet uten at det datt ut, og røra ble mye bedre, Den ble ikke som marsipan, som den ble sist :P Likevel var den fortsatt litt for hard, den var langt fra flytende så jeg måtte sprøyte ut litt og litt som jeg formet runde og flate etterpå. Syns ikke de blir så bra da, eller de blir hvertfall ikke så pene å se på!

   Gode har de blitt begge gangene da :)

 10. Hei! Pleier du å bruke romtempererte eggehviter? Eller er ikke det så farlig?

  • Hei!
   Det kommer an på om eggene er små eller store. Vannligvis ca. 2,5 egg. Vil absolutt anbefale å måle opp for best resultat.
   Christine

  • Camilla:)

   min røre ble alt for hard, som plastelina. Hva har jeg gjort galt?

 11. Heidi S. Ruud

  Hei.
  kan man lage makroner med noe annet en mandelmel? ifht. mandel/nøtte allergi

  • Ja, jeg skjønner ikke hvorfor jeg heller! Kanskje det er noe rart med mandelmelet eller noe? Jeg bor i Oslo ja, så det hadde jo vært supert!
   Anna

  • Jeg får heller ikke til denne røra.. Den blir altfor stiv, så får heller ikke skvist den ut av sprøyteposen. Har et brett makroner på tørk nå. De ble passende flytende, men det var etter at jeg hadde helt en del vann i røra. Blir spennende å se hvordan de blir når de kommer ut av ovnen ;P

   • Har kjøpt sånn fettrrdusert mandelmel , kan jeg ikke bruke det ? Fantes ikke noe annet på meny …ups.

    • Christine Ønvik Amundsen

     Beklager sent svar! Det er nok ovnen din som gjør dette. Om du har stekt med varmluft, forsøk med over- og undervarme i stedet, eller omvendt.

     Christine

    • Jeg måtte redusere varmen på min ovn, da funket det.

  • Jeg bruker mandelmel som ikke er fettredusert. Tror hvertfall det ikke er det, står ingenting om det på pakken. Melet er fra knaseriet, står på pakken at det er velegnet til makroner og lignende. Jeg følger oppskriften trinn for trinn og er nøye med oppmålingen av ingrediensene. Men røren blir allikevel for tykk. Har prøvd å røre lite i den, har prøvd å røre mye.
   I går helte jeg litt vann i røren for at den skulle bli rennende nok. Og vet du hva? Dette er de peneste makronene jeg har laget ;P Ingen sprakk, alle hadde føtter og de var ikke hule. Det eneste som var litt rart var at flere ikke ville slippe makronmatten, selv etter 20 minutter i ovnen. Så da jeg måtte ta de av matten «med makt», så var det mye av «innmaten» i makronen som hang igjen. Men det gjaldt jo bare noen få, flesteparten ble veldig bra :)
   Nå skal jeg prøve meg på suksessterte-makronene! Formiddagsbaking – Yey! :)

   • copeders

    Hei!
    Så fint du likte oppskriften. Makronene skal egentlig ikke være hule inni. Steketid spiller litt inn her, men også framgangsmåte. Mine blir ofte også litt hule, men jeg synes de smaker like godt for det :D
    Christine

 12. Marianne

  Hei

  Har lyst å bli flink på makroner men merker jeg blir litt gal istedenfor.

  Lagde noen rosa nå med mandelmel. Dette er 2 gang jeg gjorde det.

  Skal eggehviten være så piska at den ikke renner? Kanskje jeg ikke piska lenge nok….men den var god og fluffy.

  Denne gangen så sprakk mange av mine. Og mange fikk små mørke flekker på toppen som er litt myke der.
  I tillegg får jeg ikke de fine rosafargen. Det blir litt brunskjær.

  Men de smakte sinnssykt godt da…

  Første gang lagde jeg blå og de ble veldig brune. Selv med 150 og etter 5 min. Men jeg har hørt at det kan ha vært fordi jeg hadde for lite farge i røra.

  Hadde satt pris på svar :)

  Mvh Marianne

  • Hei! Har du fulgt oppskriften til punkt å prikke? Kanskje du har brukt fettredusert mandelmel? Det funker i alle fall ikke :) Spør gjerne igjen om det ikke er det.

 13. Hei! Vis man ikke har varmluft på ovnen, går det fint med vanlig over og undervarme?

 14. Gunvor Melan

  Hvilket trinn i ovnen setter du dem?

  • copeders

   Hei!
   Setter brettet ca. midt i ovnen og steker ett og ett brett av gangen.
   Christine.

 15. gunvor Meland.

  Tusen takk for svar. Skal bake sammen med barnebarn i dag. Spennende.

  Senere på dagen.Hurra,vi fikk dem til.Takk for fin oppskrift.

 16. Gerd Kongshaug

  Jeg lurer på om makronene kan fryses med fyllet, og gjelder det alle typer fyll?

  • copeders

   Hei! Gøy å drømme om makroner da :) Jeg bruker en vanlig sprøytepose for gjenbruk til selve makronrøra. Vet ikke merket, dessverre. Spissen jeg bruker er rund og nokså stor. Det står dessverre ikke størrelse på den heller. Til fyllet bruker jeg ofte engangsposer, da det gjerne er vanskelig å få dem rene igjen etter sjokoladeganache, syltetøy og karamell. Blir røren din kornete har det gjerne å gjøre med hvor fint malt mandlene er. Er du ikke fornøyd, bruk ferdigkjøpt mandelmel. Det er dyrt, men da får du i alle fall den glatte røren du er på jakt etter. Er røren for stiv, må du bare røre den enda litt mer neste gang, før du sprøyter ut makronene. Lykke til med baking!
   Christine

   • copeders

    Hei!
    Røren inneholder mye luft, så den holder seg ikke bra i kjøleskapet. Ferdige makroner holder seg et par dager i kjøleskapet, men det beste er egentlig å fryse dem. Jeg putter nesten alltid makronene jeg lager i fryseren, også legger jeg dem i kjøleskapet en halvtimes tid før jeg skal servere dem. Da rekker de å tine.
    Christine

 17. Hei,tusen takk for en suksessfull oppskrift :)
  Lurte bare på hvor mye farge og hva slags farge du har i for å få sterke farger?
  Jeg har brukt wiltin sine men det var kanskje litt lite for fikk ikke helt frem den fargen jeg ønsket.

  • copeders

   Hei!
   Makroner er ikke nødvendigvis noe man får til på første forsøk nei, men jeg tror du vil oppleve av du blir flinkere for hver gang. Jeg pisker eggehvitene helt stive, men kunsten å få til perfekte makroner ligger i det som kommer etterpå når du rører inn mandlene og melisen. Her må man røre akkurat passe mye, og det må msn nesten bare erfare :) Når det gjelder at makronene dine blir brune, høres det nesten ut som om ovnen din kan være for varm. Senk temperaturen litt neste gang. Evt. legg inn et steketermometer i ovnen, så kan du sjekke om temperaturen blir riktig. Fargen blir forøvrig ofte litt lysere/blassere etter steking, men brunskjær opplever jeg ikke. Lykke til!
   Christine

 18. Takket være denne oppskriften har jeg endelig lært meg å lage makroner :D Tusen takk!

  • Hei! Det går fint med de fleste typer fyll. Aller enklest er det med fyll av sjokolade. Syltetøy går også fint. Smørkremer er litt verre (blir litt kornete).
   Christine

 19. Hei – Kan man fryse makronene med fyllet i?

 20. Hei!
  Jeg skal lage flere typer makroner og lurer på om det går bra å farge røren i forskjellige farger etter at man har rørt i melisen og mandlene?

 21. Hei,
  Når vi lager makroner på varmluft, så blir de innerste helt brune/ekle/ødelagte og tørre som kjeks. Har du noe triks til dette? Vi pleier å sette brettet midt i ovnen. Har nesten gitt opp varmluft, og merker det blir mer vellykket med over-/undervarme, men fortsatt ikke helt perfekt.

  • copeders

   Hei! Min erfaring er at det går fint å sette dem i ovnen med en gang. Jeg lager ofte flere brett, og da blir første brett satt inn med en gang, mens de neste brettene får hvile mens de venter på at ovnen skal bli ledig. Jeg merker ingen forskjell på den som ble stekt først og dem som blir stekt etterpå. Lykke til!

   • copeders

    Hei!
    Jeg bruker litt forskjellige typer farge, men gjerne wilton eller pro gel fra Rainbow dust. For å få sterke farger må du bruke mye farge, så jeg går ofte for pasteller. Rødt er spesielt vanskelig å få til, synes jeg. Uansett, makronene smaker godt med og uten farge :)
    Christine

 22. Har laget makroner etter denne oppskriften noen ganger nå, og de blir kjempegode!
  Men det blir sånn luftrom på toppen om du skjønner? Så nesten alle blir ødelagt, de sprekker så fort jeg tar på dem æ.. hva kan det komme av? Får ikke pyntet dem noe liksom..

  Og om du baker med makronmatte/makronbrett, gjør du noe annerledes da? Skal noe smøres på først så de løsner lettere? Sist satt alle fast ;s

 23. Anne Karin

  Hei! Først og fremst, Tusen takk for glimrende oppskrift:) de ble fantastiske, og det på første forsøk.

  Men, da jeg kjøpte makronmatte og skulle prøve meg med den, ble makroner altfor tynne…. ble ikke vellykket i det hele tatt. Hvor mange pleier du å lage med grunnoppskriften? Og hvor tykke bør de være?

 24. Hvor lenge skal eggehviten og sukker piskes?

  • copeders

   Hei! Det kommer an på hva slags kjøkkenmaskin du bruker. Pisk til eggehvittene er helt stive: massen er blank og nærmest seig.

 25. Trenger makronene stå og tørke før de stekes.

 26. Har brukt denne oppskriften flere ganger, og blir like fornøyd hver gang! Eneste problemet jeg opplever er at noen av makronene blir skjeve, altså de får bare «foten» på den ene siden.. Er dette fordi det er noen luftbobler jeg ikke har sett?:-)

 27. Hei :)
  Kan makronene lages uten melis? :p
  Og vis ikke ka kan man erstatte de me? :)

 28. Når jeg skal sikte mandelmel og melis så bruker jeg fryktelig lang tid.. Hullene i sikten bare tetter seg.. Jeg bruker butikkjøpt mandelmel… Burde dette ligge å tørke eller noe først?

 29. Hei!

  Jeg har akkurat fulgt denne oppskriften, men syns røra ble litt tykk. Den så mer flytende ut på bildene her. Mine ble litt «kornete», klumpete og ikke flate. Har du noen tips? :) jeg rørte ikke lenge for å blande i det tørre, blir det mer flytende jo mer man rører? Jeg brukte korrekte mål, så syns det var litt rart. Men gode ble de! :) skulle bare gjerne hatt de litt fine også ;)

  • Hei!
   Jeg har en ganske grov sikt. Kanskje din er litt for fin? Evt. forsøk å blande melis og mandelmel godt før du har det i sikten. Det kan hjelpe :)
   Christine

 30. Hei Jeg lurte på om hvor mange eggehvite jeg skal bruke? Og hvor mye dl er 100g

 31. Hei! Du, jeg må bare takke for at du har delt denne perfekte oppskriften på makroner. Dette kommer fra en som har prøvd omtrent alt der ute og lyktes en gang i blandt, mens med denne oppskriften blir det en slager hver eneste gang!!

  • Christine Ønvik Amundsen

   Hei! Det er viktig å veie eggehvittene for å få riktig menge. Eggehvitten i et normalt ett veier ca. 35g, men vil du lykkes med makroner er en digital kjøkkenvekt tingen :)
   Christine

   • Hei!
    Makronene mine blir også ofte hule, men de sprekker ikke. For å unngå hulrommet er du mer sikker om du bruker den italienske framgangsmetoden. Den er litt mer tidkrevende, så jeg holder meg oftest til grunnoppskriften jeg har på bloggen. Om du vil prøve den italienske framgangsmøten, har jeg beskrevet den her: http://www.1001makron.com/2015/05/makron-kake-til-17-mai/
    Jeg baker med makronmatte, og disse trengs ikke å smøres. Bare sørg for at makronene avkjøles helt før du tar dem av matten.
    Christine

    • Det er forskjell fra ovn til ovn hvor jevnt de steker. Du kan jo forsøke å snu brette halvveis i stekingen, men det kan nok gjøre at makronene faller sammen og blir ødelagt. Om du synes over- og undervarme er best, er det bare å fortsette med det. Jeg bakte hos en venninne tidligere i høst, og da fikk vi ikke til makronene på første forsøk. Man må virkelig kjenne ovnen man baker sammen med. Jo flere ganger du baker, jo mer erfaring får du. Lykke til!

 32. Ola Pedersen

  Hei
  Takk for en kjempebra blogg.
  Å lage makroner er som å sykle, krever normalt sett noe trening og erfaring før en får det skikkelig til. Kanskje er det derfor jeg synes de er artige å bake(liker utfordringer). Samtidig er de job svært gode og populære hos de fleste. Selv har jeg brukt en rekke oppskrifter fra bøker og nettsider før jeg fant oppskriften på denne bloggen. Nå bruker bruker jeg kun grunnoppskriften fra denne bloggen, og bruker de ulke oppskriftene på fyll.

  Kudos for at du avmystifiserer makronlagingen, dette er skikkelig bra.

 33. Chris-André Sommerseth

  Alltid fantastisk når noen tar seg tid til å gå litt hardere til verks for å finne ut svart på eggehvitt hva som fungerer og ikke fungerer, spesielt når det gjelder ting forbundet med mye herk. Takk for tiden!

 34. Jeg har nå prøvd å lage makroner etter din oppskrift, noe jeg har vurdert å gjøre snart ett år, men fikk endelig prøvd. Og det var jo så enkelt. Og de ble så gode. Takk for flotte oppskrifter og tips.
  Hilsen Kine

 35. Merethe

  Prøver meg fram nå. Først hadde jeg ikke matte og andre gang med matte – forskjellen ble bare at størrelsen ble gangke like. Problemet mitt er at de blir helt skjeve, første popper de opp skjeft, så flyter de ut på en av sidene. Overflaten er perfekt. Jeg bruker ikke varmluft. Jeg synes røra er ganske rennende, men ut fra videoer jeg ser på virker konsistenden ganske ok. Noe tips til hva jeg gjør feil?

 36. Solveig

  Tusen takk for ei fantastisk oppskrift! Et lite tips har eg derimot. Som mange andre opplevde eg at røra blei litt hard første runde. Andre runde tok eg derfor ei ts eggekvite og rørte inn før eg hadde i sprøytepose. Då blei det perfekt! På steiketid varierte eg, først fem minutt over og undervarme på 150 grader, deretter ned til 125 grader og varmluft i ti minutt. Perfekt! Igjen, tusen takk, herlig å sleppe den helsikes sukkerlaken :)

  • Christine Ønvik Amundsen

   Takk for hyggelig tilbakemelding! Det setter jeg pris på. Lykke til med baking :)
   Christine

   • Christine Ønvik Amundsen

    Hei! Jeg tipper det er ovnen din som gjør det vanskelig for deg her. Om du har varmluft ville jeg forsøkt det. Om ikke, prøv å justere temperaturen litt ned eller litt opp, og se om resultatet blir det samme.
    Christine

 37. Hei

  Brukte denne grunnoppskriften i går og det gikk veldig bra med røra! Første brettet var helt strøkent, med føtter, slapp bakearket, men var fortsatt seige og gode! Men brett nummer 2 så sprakk nesten alle opp og så ut som knuste egg. En venninne driver makronbakeri i Irland og sammen fant vi ut at det mest sannsynlig var fordi det andre brettet ble satt rett i ovnen, mens det første fikk hvile litt på benken mens jeg tok oppvaska. Så om noen skulle slite med det samme så kan det være et forslag å la de ferdig sprøyta makronene hvile en 5-10 min før de stekes (de skulle visst se litt ‘dry to the touch’ ut, noe de første gjorde da jeg satte de inn).

 38. Hei! Hvis jeg skal ha i farge, hvor mye skal jeg ha i?

  • Christine Ønvik Amundsen

   Hei! Mange sverger til å la makronene tørke før steking, ja. Min erfaring at at det går bra både med og uten tørking, men makroner er lunefulle bakverk. Ingredienser, framgangsmåte, ovn, temperatur, osv, vil spille inn på om det blir vellykket resultat eller ikke. Fint med tips!
   Christine

 39. Hei vet du hvor mange makroner det blir?

 40. Tusen takk for flott oppskrift. :) :)

 41. Hei! Når jeg steker makronene i ovnen så blir dem skeive og så blir det sirkler rundt den egentlige formen. Hva kan være årsaken til dette?

 42. Neelam Gupta

  Hei. Lagde disse idag og de ble superfine. Men de smaker ganske søtt (som makroner generelt gjør) så lurte på om du noen gang har prøvd å redusere sukker/melis-mengden?

 43. Hei, vet ikke om noen andre har stilt deg spørsmålet, men jeg lurer på om det går fint å doble oppskriften? Har prøvd oppskriften din og har fått veldig fine makroner, men skal lage det til en fest, så ville doble mengden for å spare litt tid.

Legg gjerne inn en kommentar