Makroner med bringebær

ENGLISH | NORSK

Klar for sommer? Denne makronen smaker nettopp det!

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Bringebærfyll
– 100 gr bringebær
– 75 gr sukker
– 2 ts sitronsaft
– 1,5 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rosa farge til røren før steking. NB! ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Rør gelatinpulveret ut i 1 1/2 ss lunket vann i en skål, og la blandingen stå slik ha gelatinen får svellet litt. Mos sammen bringebær, sukker og sitronsaft. Ha blandingen i en kjele, og kok opp. La blandingen koke et par minutter, slik at noe vann fordamper. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

24 kommentarer

 1. God kveld.
  Så mage fristende varianter av makroner! Kan jeg bruke gelatinplater i stede for pulver? Og kan jeg bruke ferdig syltetøy i stede for bare bringebær? Og hvordan gjør jeg det i så fall? :)

  Mvh Anna

  • Hei!

   Det går fint å buke gelatinplater i steder for gelatinpulver. Mener du skal bruke tre gelatinplater for å erstatte 1,5 ts gelatinpulver. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, og løs de så opp i litt kokende vann før du tilsetter dem til fyllet. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig syltetøy. Bruker du et som er stivt, kan du bruke det direkte. Om ikke, varm det opp og tilsett gelatin i forhold til mengden syltetøy du bruker (se gelatinpakken), for å oppnå et stivt nok fyll. Du ønsker å nærme deg gele-konsistens :)

   Christine

 2. Hei!

  Det går fint å buke gelatinplater i steder for gelatinpulver. Mener du skal bruke tre gelatinplater for å erstatte 1,5 ts gelatinpulver. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, og løs de så opp i litt kokende vann før du tilsetter dem til fyllet. Du kan selvfølgelig også bruke ferdig syltetøy. Bruker du et som er stivt, kan du bruke det direkte. Om ikke, varm det opp og tilsett gelatin i forhold til mengden syltetøy du bruker (se gelatinpakken), for å oppnå et stivt nok fyll. Du ønsker å nærme deg gele-konsistens :)

  Christine

 3. Så flott blogg du har! Og perfekt enkel framgangsmåte ;) Nå har jeg prøvd to av oppskriftene (på en uke). Den første ble altfor høy med tipp… Så nå laget jeg en med litt mindre mandler (mel istedet for selvmalte) og rørte litt mer i sammen. Jeg fikk bare små tipper denne gangen, men syns de er så knudrete oppå, ikke blanke som dine. Hva skyldes det, tror du?

  • Hei!
   Så gøy at du liker framgangsmåten min! For det første må jeg si at øvelse gjør mester når det gjelder makronbaking. Du vil bli litt flinkere for hver gang :) Om du bruker mandelmel kan det være lurt å redusere mengden fra 100g til 90g. Det er kanskje det du har gjort? (Når man maler selv blir det alltid litt svinn. Dette kan du kompensere for ved å bruke litt mindre mandelmel). «Tippene» blir borte om du tørr røre litt mer i blandingen før du sprøyter ut makronene. Regner med at den knudrete overflaten også vil bli borte da. Lykke til!

 4. Så flott blogg du har! Og perfekt enkel framgangsmåte ;) Nå har jeg prøvd to av oppskriftene (på en uke). Den første ble altfor høy med tipp… Så nå laget jeg en med litt mindre mandler (mel istedet for selvmalte) og rørte litt mer i sammen. Jeg fikk bare små tipper denne gangen, men syns de er så knudrete oppå, ikke blanke som dine. Hva skyldes det, tror du?

  • Hei!
   Så gøy at du liker framgangsmåten min! For det første må jeg si at øvelse gjør mester når det gjelder makronbaking. Du vil bli litt flinkere for hver gang :) Om du bruker mandelmel kan det være lurt å redusere mengden fra 100g til 90g. Det er kanskje det du har gjort? (Når man maler selv blir det alltid litt svinn. Dette kan du kompensere for ved å bruke litt mindre mandelmel). «Tippene» blir borte om du tørr røre litt mer i blandingen før du sprøyter ut makronene. Regner med at den knudrete overflaten også vil bli borte da. Lykke til!

 5. Randi S

  Hei! Ser så lekkert og fristende ut alt sammen:) Er blitt «utfordret» til å bake makroner til et bryllup, men har ikke prøvd før. Tenkte derfor å teste litt på forhånd. Har tenkt å kjøpe mandelmel (hvor kjøper man forresten det?) for å gjøre det enklest mulig. Hvilke to-tre typer anbefaler du til å bake torsdag, frakte langt fredag når bryllupet er på lørdag? Håper å høre fra deg!

  • Hei! Mandelmel tipper jeg du får tak i på helsekostbutikker f.eks. Husk å kjøpe mel som ikke er fettredusert. Om det er første gang du baker ville jeg gått for fyll av sjokolade. Fyllet er enkelt å lage, og makronene holder seg bra. Trykk på sjokolade i skyen til høyre, så får du alle oppskriftene på bloggen med fyll av sjokolade. Sjokolade og pasjonsfrukt er jo en romantisk smak for eksempel. Husk at det går fint å fryse makronene, så slipper du å lage alle på en kveld. Sett makronene fryst i en kjølebag når du kjører av sted, eller sett de fryste makronene i kjøleskapet kvelden før du skal kjøre. Kjører du avsted med dem fryst i varm bil, kommer det dugg på dem og det blir klissete. Det må vi unngå :) lykke til! Spør bare igjen om du lurer på noe mer.
   Christine.

   • De ble kjempefine og veldig gode! Første runde lagde jeg for små og for mange, andre omgang brukte jeg hele røren til 25×2, og de ble fine. Fuktet en fingertupp i lunkent vann og jevnet ut de som fikk en liten spiss tutt. Brukte mandelmel – kjempedyrt! Kr 200 for 600 gram! Hadde for finmasket sikt, så ingenting gikk gjennom, måtte bruke en gammel og grovere sikt for å få gjennom noe. Lagde nydelig fyll av bringebær og pasjonsfrukt, lettvint med gelatinpulver, samt vanlig sjokolade. Nå skal jeg lage sitronkrem. Dette var ikke noe å «frykte» – takk for god hjelp!

  • Husmora

   Jeg ser at du har kjøpt veldig dyrt mandelmel, og mandel er for tiden en dyr handelsvare, dessverre.

   Noen tips til mandelmel; vi som inni mellom tar en liten handletur til Sverige kan kjøpe billigere mandelmel der. Jeg kjøper mitt på Norby kjøpesenter (MaxiMat?). Der får du to ulike varianter til ca 50 SEK for 300 (Risenta) og 500 gram (Sellton). Risentamelet fikk jeg også tak i på en Coop Mega-butikk i Rogaland i sommer. Der kosta det 75 kroner. Syns det var litt dyrt, men absolutt verdt det! Så dersom du har en Mega-butikk i nærheten (evnt kanskje også Meny??), kan du se etter mandelmel der. Lykke til!

 6. Randi S

  Hei! Ser så lekkert og fristende ut alt sammen:) Er blitt «utfordret» til å bake makroner til et bryllup, men har ikke prøvd før. Tenkte derfor å teste litt på forhånd. Har tenkt å kjøpe mandelmel (hvor kjøper man forresten det?) for å gjøre det enklest mulig. Hvilke to-tre typer anbefaler du til å bake torsdag, frakte langt fredag når bryllupet er på lørdag? Håper å høre fra deg!

  • Hei! Mandelmel tipper jeg du får tak i på helsekostbutikker f.eks. Husk å kjøpe mel som ikke er fettredusert. Om det er første gang du baker ville jeg gått for fyll av sjokolade. Fyllet er enkelt å lage, og makronene holder seg bra. Trykk på sjokolade i skyen til høyre, så får du alle oppskriftene på bloggen med fyll av sjokolade. Sjokolade og pasjonsfrukt er jo en romantisk smak for eksempel. Husk at det går fint å fryse makronene, så slipper du å lage alle på en kveld. Sett makronene fryst i en kjølebag når du kjører av sted, eller sett de fryste makronene i kjøleskapet kvelden før du skal kjøre. Kjører du avsted med dem fryst i varm bil, kommer det dugg på dem og det blir klissete. Det må vi unngå :) lykke til! Spør bare igjen om du lurer på noe mer.
   Christine.

   • De ble kjempefine og veldig gode! Første runde lagde jeg for små og for mange, andre omgang brukte jeg hele røren til 25×2, og de ble fine. Fuktet en fingertupp i lunkent vann og jevnet ut de som fikk en liten spiss tutt. Brukte mandelmel – kjempedyrt! Kr 200 for 600 gram! Hadde for finmasket sikt, så ingenting gikk gjennom, måtte bruke en gammel og grovere sikt for å få gjennom noe. Lagde nydelig fyll av bringebær og pasjonsfrukt, lettvint med gelatinpulver, samt vanlig sjokolade. Nå skal jeg lage sitronkrem. Dette var ikke noe å «frykte» – takk for god hjelp!

  • Husmora

   Jeg ser at du har kjøpt veldig dyrt mandelmel, og mandel er for tiden en dyr handelsvare, dessverre.

   Noen tips til mandelmel; vi som inni mellom tar en liten handletur til Sverige kan kjøpe billigere mandelmel der. Jeg kjøper mitt på Norby kjøpesenter (MaxiMat?). Der får du to ulike varianter til ca 50 SEK for 300 (Risenta) og 500 gram (Sellton). Risentamelet fikk jeg også tak i på en Coop Mega-butikk i Rogaland i sommer. Der kosta det 75 kroner. Syns det var litt dyrt, men absolutt verdt det! Så dersom du har en Mega-butikk i nærheten (evnt kanskje også Meny??), kan du se etter mandelmel der. Lykke til!

 7. angelica

  hei, kan jeg fryse disse med fyll?

 8. Prøvde å lage disse makronene med bringebær fyll, men fyllet ble veldig stivt. Mye stivere enn vanlig gele eller syltetøy.
  Skal det være slik, evt. hva har jeg gjort galt? Har ikke brukt gelantinpulver før.

  • Hei!
   Kanskje du har vært litt raus når du har målt opp? Uansett, fyllet skal bli stivt, slik at ikke makronskallene glir fra hverandre. Om fyllet blir for stivt før du får lagt det mellom makronene, rør det opp, eller smelt det litt under varme. Det trenger da en ny runde med avkjøling, men da er det bare å følge godt med i kjøleskapet.

   Selv synes jeg det er lettest å lage makroner med fyll basert på sjokolade. Da blir ikke fyllet så stivt. Om du ikke har bakt makroner så mange ganger, kan det være greit å prøve dette noen ganger først, før du går over til syltetøy-/gelevariantene. Lykke til!

Legg gjerne inn en kommentar