Makroner med bringebær

ENGLISH | NORSK

Klar for sommer? Denne makronen smaker nettopp det!

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Bringebærfyll
– 100 gr bringebær
– 75 gr sukker
– 2 ts sitronsaft
– 1,5 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rosa farge til røren før steking. NB! ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Rør gelatinpulveret ut i 1 1/2 ss lunket vann i en skål, og la blandingen stå slik ha gelatinen får svellet litt. Mos sammen bringebær, sukker og sitronsaft. Ha blandingen i en kjele, og kok opp. La blandingen koke et par minutter, slik at noe vann fordamper. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

24 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar