Sommerdrøm 5: Makroner med jordbær og philadelphiakrem

ENGLISH | NORSK

Del fem av jordbærkavalkaden er en virkelig herlig godbit, men den er litt tidkrevende da den fylles med to ulike fyll: philadelphiakrem med litt jordbærfyll i midten. La disse stå en dag i kjøleskapet så smakene får satt seg, og du kommer ikke til å angre! Den som venter på noe godt… 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Philadelphiakrem
– 50 g Philadelphia kremost
– 25 g smør
-1 ts vaniljesukker
– 125 g melis

Jordbærfyll
– 100 g jordbær
– 20 g sukker
– 1/2 ts sitronsaft
– 1 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

For philadelphiakremen, smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen alle ingrediensene til en smidig krem, og sett denne kaldt.

For jordbærfyllet, bland jordbær, sukker og sitron, og mos med gaffel. For best resultat, bruk stavmikser og kjør til du får en jevn puré. Kok opp jordbærmiksen og la den koke i et par minutter, slik at noe av vannet fra bærene fordamper. Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når jordbærfyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Ta de to fyllene i hver sin sprøytepose. Snu halvparten av makronene med undersiden opp, og sprøyt på en ring av philadelphiakremen på hver av dem. Fyll ringen med en prikk av jordbærfyllet. Press undersiden av en annen makron forsiktig over, og sett i kjøleskapet.

Så, forsøk å være tålmodig. Makronene er dobbelt så gode etter et døgn i kjøleskapet. Eventuelt frys dem ned, og ta dem opp en annen dag. Da får også smakene satt seg.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

 1. Nina Bäcklund

  Hei! Jeg har nylig forsøkt å lage disse makronene. De ble kjempegode første dag, men etter et døgn i kjøleskapet virket det som om jordbærfyllet hadde trukket gjennom makronskallet. Absolutt spiselige da også, men ikke veldig fine lenger. Har du opplevd det samme? Fyllet var helt kaldt og stivt når jeg tok det på, men hadde ikke hatt det over natta i kjøleskapet. Ser nå at du bruker samme «base» med både vannmelon og kiwi, men har ikke prøvd disse ennå (selv om de med vannmelon ser veeeeldig gode ut!!) Ellers takk for super grunnoppskrift og flott blogg, jeg har prøvd mange forskjellige makronoppskrifter med ulikt hell, men din blir alltid suksess :)

  • Hei! Du har helt rett i det du sier. Hadde tenkt jeg skulle skrive et innlegg om dette en dag. Makroner er svært utsatt for fuktighet. Om du f.eks, legger makroner på et fat som er litt fuktig, nærmest «smelter» makronskallene og blir ødelagt. Når du fyller makroner med fyll som inneholder mye fuktighet, slik syltetøy gjør (jordbær, kiwi, vannmelon, osv.) har makronene lett for å bli bløte. Løsningen er å fryse makronene samme dag som du lager dem, eller selvfølgelig å bare spise alle med en gang :) Makroner tiner i løpet av 10min, så det er ikke noe problem å fryse ned for å spise neste dag. Om du vil unngå bløte makroner er fyll basert på sjokolade en sikker vinner. Når noen spør pleier jeg å si at fyll basert på sjokolade er enklest å få til, mens makroner med syltetøy er for viderekommende. Håper det var oppklarende. Lykke til med baking!
   Christine

   • Nina Bäcklund

    Takk for hurtig svar! Skal prøve hurtig nedfrysing neste gang. Her i huset har sitron-makronene blitt en stor suksess blant både store og små, det fyllet fungerer kjempebra :)

Legg gjerne inn en kommentar