Sommerdrøm 5: Makroner med jordbær og philadelphiakrem

ENGLISH | NORSK

Del fem av jordbærkavalkaden er en virkelig herlig godbit, men den er litt tidkrevende da den fylles med to ulike fyll: philadelphiakrem med litt jordbærfyll i midten. La disse stå en dag i kjøleskapet så smakene får satt seg, og du kommer ikke til å angre! Den som venter på noe godt… 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Philadelphiakrem
– 50 g Philadelphia kremost
– 25 g smør
-1 ts vaniljesukker
– 125 g melis

Jordbærfyll
– 100 g jordbær
– 20 g sukker
– 1/2 ts sitronsaft
– 1 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

For philadelphiakremen, smelt smøret og avkjøl. Pisk sammen alle ingrediensene til en smidig krem, og sett denne kaldt.

For jordbærfyllet, bland jordbær, sukker og sitron, og mos med gaffel. For best resultat, bruk stavmikser og kjør til du får en jevn puré. Kok opp jordbærmiksen og la den koke i et par minutter, slik at noe av vannet fra bærene fordamper. Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når jordbærfyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Ta de to fyllene i hver sin sprøytepose. Snu halvparten av makronene med undersiden opp, og sprøyt på en ring av philadelphiakremen på hver av dem. Fyll ringen med en prikk av jordbærfyllet. Press undersiden av en annen makron forsiktig over, og sett i kjøleskapet.

Så, forsøk å være tålmodig. Makronene er dobbelt så gode etter et døgn i kjøleskapet. Eventuelt frys dem ned, og ta dem opp en annen dag. Da får også smakene satt seg.

Legg på fat, server og nyt!

3 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar