Sommerdrøm 7: Makroner med jordbærmarshmallow

Her kommer siste oppskrift i jordbærkavalkaden denne sommeren. Jeg avslutter med en skikkelig søt makron fylt med jordbærmarshmallow. Marshmallowen gjør at makronene får en helt annen konsistens enn hva du er vant til. Kan anbefales disse på det sterkeste :D 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Jordbærmarshmallow:
– 50 g sukker
– 50 g lys sirup
– 0,5 dl jordbærpuré (moste jordbær)
– 4 gelatinplater

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Ønsker du å pynte makronene med kakepynt, slik jeg har gjort, drysser du dette på halvparten av makronene før du steker dem.

Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.

Mos jordbær med stavmikser, og bland jordbærpuré, sukker og lys sirup i en kjele.

Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når røren når 110 grader kan du ta den av platen. (Har du ikke et termometer du kan bruke, kok i ca. 10min.) Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i jordbærmiksen.

Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir hvit og luftig, nesten som marengs.

Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, så her må du jobbe effektivt.

Legg på fat, server og nyt!

8 kommentarer

 1. Anne Caterine

  Hei! Kjempefin blogg du har! Jeg prøvde oppskriften din med jordbær og vanilje i helgen, og den falt i smak hos både store og små :-) Og jeg tror denne skal prøves til helgen igjen.

 2. Sina Martine

  Hei!
  Har prøvd denne oppskriften, og den med rips! Kjempegode begge to, og en favoritt i hele familien!
  Men hva med vaniljemarshmallow (feks. kakaomakron m/vaniljemarshmallow), eller andre smaker med essenser? Hva gjør jeg da?

  • Hei!

   Så gøy å høre at du liker marshmallowmakronene! Jeg har ikke forsøkt meg på flere enda selv, så her blir det nærmest gjetting fra min side. Om jeg skulle forsøke meg på vanilje eller essenser, ville jeg fulgt samme oppskrift, men byttet ut fruktpureen med vann. For vanilje kan du jo forsøke å koke blandingen sammen med en vaniljestang? For essenser må du nesten bare dryppe i noen dråper og smake deg fram. Husk at blandingen er fryktelig varm! Kanskje det er bedre å dryppe i mens du pisker opp massen? Ellers kan selvfølgelig jordbær- eller ripspureen byttes ut med andre frukter. Må nok prøve meg på dette en dag selv. Følg med, og lykke til!

 3. Kristine Arnesen

  Hei!
  Du har en fantastisk side her. Jeg bruker grunnoppskriften din fast, og det blir alltid vellykket.
  Men jeg får ikke makronene skikkelig rosa.. De er fine helt til de stekes, da blir de mer hudfarget. Jeg bruker konsentrert farge fra Wilton. Hvordan får du dine så fine og rosa?

  • copeders

   Hei!
   Fint du liker siden min :) For å få gode farger er svaret ofte at du må bruke ganske mye farge. De bør være en anelse mørkere enn du ønsker før steking. Virker nærmest som de lysner med stekingen. Jeg bruker wilton, men er ikke helt fornøyd da jeg synes jeg må bruke mye farge. Prøver ut et merke som heter ProGel for tiden. Farge på tube som er enkelt å ha i. Synes kanskje disse er litt bedre. Skal teste mer :)
   Christine

 4. Hei! Jeg skal lage 3 forskjellige makroner til søndag, for da skal jeg konfirmeres. Jeg tenkte å lage suksess-inspirert, salt karamell og jordbærmarshmallow. Men når kan jeg lage dem, kan de fryses, stå i kjøleskapet? Tenkte å lage dem imorgen, men jeg kan lage dem om lørdagen å. Hva tror du er best?

  • copeders

   Hei!
   Jeg fryser alltid makronene mine, selv når de skal spises bare dagen etter. Det er som kransekake, de blir bedre av en tur i fryseren :)
   Christine

Legg gjerne inn en kommentar