Sommerdrøm 7: Makroner med jordbærmarshmallow

Her kommer siste oppskrift i jordbærkavalkaden denne sommeren. Jeg avslutter med en skikkelig søt makron fylt med jordbærmarshmallow. Marshmallowen gjør at makronene får en helt annen konsistens enn hva du er vant til. Kan anbefales disse på det sterkeste :D 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Jordbærmarshmallow:
– 50 g sukker
– 50 g lys sirup
– 0,5 dl jordbærpuré (moste jordbær)
– 4 gelatinplater

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Ønsker du å pynte makronene med kakepynt, slik jeg har gjort, drysser du dette på halvparten av makronene før du steker dem.

Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.

Mos jordbær med stavmikser, og bland jordbærpuré, sukker og lys sirup i en kjele.

Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når røren når 110 grader kan du ta den av platen. (Har du ikke et termometer du kan bruke, kok i ca. 10min.) Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i jordbærmiksen.

Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir hvit og luftig, nesten som marengs.

Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, så her må du jobbe effektivt.

Legg på fat, server og nyt!

8 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar