Makroner med rips-marshmallows

 

Har du plukket rips i sommer som du har fryst ned, eller henger det kanskje igjen noen ok noen på en busk i hagen fortsatt? Om du ikke er så heldig er det fortsatt mulig å få kjøpt rips i dagligvareforretninger med godt utvalg, og da kan du jo forsøke deg på disse makronene!  

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

rips-marshmallow:
– 50 g sukker
– 50 g lys sirup
– 2 dl rips
– 4 gelatinplater

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Legg gelatinplantene til bløt i kaldt vann.

Press ripsen gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø og alt skinn. Hell ripssaften i en kjele, og kok opp. La saften koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. (Hopper du over dette punktet vil ripssmaken være lite framtredende i marshmallowen)

Mål opp 0,5dl redusert ripssaft, og bland saften, sukker og lys sirup i en kjele.

Kok opp, og sett et termometer i blandingen mens du koker videre. Når røren når 110 grader kan du ta den av platen. (Har du ikke et termometer du kan bruke, kok i ca. 10min.) Press vannet ut av gelatinplantene og rør dem inn i marshmallowmiksen.

Hell røren over i en bolle, og miks med kjøkkenmaskin til røren blir hvit og luftig, nesten som marengs.

Ha marshmallowen over i en sprøtepose, og du kan begynne å sette sammen makronene to og to: snu en makron med undersiden opp, sprøyt på litt marshmallow, og press undersiden av en annen makron over. Marshmallow stivner nokså raskt, så her må du jobbe effektivt.

Legg på fat, server og nyt!

(NB! Får du marshmallowsmasse til overs? Sprøyt ut små topper på et bakepapir og vent til de stivner, så har du laget både makroner og små rips-marshallows. Kjekt! )

Legg gjerne inn en kommentar