Makroner med klementin

Julespesial 1: Makroner med klementin

ENGLISH | NORSK

I år kom det søte klementiner ekstra tidlig, synes jeg. Har spist disse oransje gledene i hele november og deler av oktober også. Lei kommer jeg ikke til å bli! Vil du trylle de oransje fruktene om til makronfyll? Her har du et forslag til det, hvor klementinene har blitt til en frisk curd. Har fortsatt ikke funnet noen bra oversettelse på curd (meld fra om du har en), men vi snakker altså krem laget på eggeplommer. I forhold til andre julekaker blir disse makronen en frisk opplevelse, med en tydelig og fyldig sitrussmak. Kanskje noe å prøve til en kopp gløgg?    

Makroner med klementin

Makroner med klementin
1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet klementinskall

Klementinkrem:
– 3 stk eggeplommer
– 100 g sukker
– 1 ts revet klementinskall
– 1/2 dl presset klementinsaft
– 1 ts presset sitronsaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet klementinskall og eventuelt litt oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Pisk sammen alle ingrediensene i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt.

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt! God førjulstid!

6 kommentarer

  1. D jeg kan se etter litt googling, så betyr curd rett og slett krem :)

  2. D jeg kan se etter litt googling, så betyr curd rett og slett krem :)

  3. Hei, takk for en super blogg! Går det greit å bytte ut klementin med anna sitrus-frukt? Feks appelsin?

  4. Oppskriften din på Klementin curd var veldig god :) jeg har akkurat laget denne, og måtte prøve den i makroner jeg hadde i fryseren, i morgen skal jeg forsøke å få til oransje makroner som du har gjort, da blir disse helt perfekte. tusen takk for en inspirerende blogg, det er jo sååå mange muligheter. Mine makroner er ikke helt perfekte enda men det kommer seg

  5. Hei! Setter klementinskallet farge på makronene om man ikke bruker oransje konditorfarge?

Legg gjerne inn en kommentar