Makroner med ananas og mynte

Makroner med ananas og mynte

ENGLISH | NORSK

Er du som meg og synes vinteren er lang, selv om den jo har vært relativt mild i år? Drømmer du om varme og eksotiske strøk? Kanskje disse makronene kan bidra til å komplettere den følelsen :)     

Makroner med ananas og mynte

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
–  75 g eggehviter
– 100 g sukker
– 100 g mandler
– 100 g melis


Ananas- og myntekrem
– 125 g hvit sjokolade
– 1/2 dl ananaspuré (laget av fersk ananas)
-5 mynteblader

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett om ønsket gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Rensk ananas og lag ananaspuré ved hjelp av stavmikser. (Får du ikke tak i fersk ananas, kan du lage puré av hermetisk ananas eller bruke ananasjuice fra kartong, men da mister du litt av den friske smaken.) Finhakk myntebladene.

Mål opp 1/2 dl ananaspuré og bland med sjokoladen. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett mynten. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts kokoskrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Tips! Har du mye ananas og mynte til overs? Mariner ananasbiter et par timer i ananasjuice tilsatt hakket mynte, og vips: du har en herlig, sunn dessert for hånden!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar