Makroner med pasjonsfrukt og melkesjokolade

ENGLISH | NORSK

Om det er en makron som er kjent her i verden, og mye kopiert, så må det være den franske konditoren Pierre Hermés makron kalt Mogador.  Makronen er oppkalt etter en by i Marokko, og har et spennende og eksotisk fyll med smak av pasjonsfrukt og lys sjokolade. Du synes kanskje kombinasjonen høres rar ut? Om det kan jeg bare si: denne må smakes! Oppskriften under er min variant av makronen, men om du ønsker å prøve deg på Hermés egen oppskrift, så finner du den i boka hans som du f.eks. kan skaffe via amazon.

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
-75 g eggehvite
-100 sukker
-100 g melis
-100 g mandler
+ litt kakaopulver

Sjokoladekrem med pasjonsfrukt
– 100 g melkesjokolade sjokolade
– 1/2 dl pasjonsfruktpuré
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett litt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Før du steker makronene, ta litt kakaopulver i en tesil, og sikt over makronen som pynt. Stek og avkjøl makronene.

Bland sjokolade og pasjonsfruktpuré i en kjele. (Klarer du ikke å få tak i pasjonsfruktpuré, kan du lage selv ved å ha kjøtt fra pasjonsfrukt i en blender, for så å sile blandingen. Litt usikker på hvor mange pasjonsfrukter du da trenger for å ende opp med 1/2dl puré, så forsøk deg fram.) Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Rør inn smør, og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar