Makroner med bringebær og sjokolade

Makroner med bringebær og sjokolade

I dag har jeg hjulpet en venninne med å lage makroner for første gang. Hun ønsket seg en bringebærmakron, men gjerne en som ikke er så vanskelig å lage. Jeg synes selv makroner med fyll laget på sjokolade oftest er enklest å få til, så da laget vi makroner med sjokoladekrem tilsatt bringebær. Deilig, fyldig sjokolade mikset med syrlige bringebær kan absolutt anbefales. Her er de servert sammen med litt pistasj-is :)

Grunnoppskrift makroner

 • 75 g eggehvite
 • 100 sukker
 • 100 g melis
 • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

 1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Fyll: Sjokoladekrem med bringebær

 • 100 g mørk kokesjokolade
 • 100 g bringebær
 • 15-20 stk hele bringebær

Slik gjør du

 1. Press 100 g bringebær gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Hell bringebærpureen i en kjele, og kok opp. La pureen koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. Mens pureen koker, deler du de hele bringebærene dine i to.
 2.  Bland sjokolade og 1/2 dl av bringebærpureen i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og sett til avkjøling.
 3. Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, legg på et halvt bringebær, og press undersiden av en annen makron over.
 4. Legg på fat, server og nyt!

 

7 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar