Makroner med bringebær og sjokolade

Makroner med bringebær og sjokolade

I dag har jeg hjulpet en venninne med å lage makroner for første gang. Hun ønsket seg en bringebærmakron, men gjerne en som ikke er så vanskelig å lage. Jeg synes selv makroner med fyll laget på sjokolade oftest er enklest å få til, så da laget vi makroner med sjokoladekrem tilsatt bringebær. Deilig, fyldig sjokolade mikset med syrlige bringebær kan absolutt anbefales. Her er de servert sammen med litt pistasj-is :)

Grunnoppskrift makroner

 • 75 g eggehvite
 • 100 sukker
 • 100 g melis
 • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik gjør du

 1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Fyll: Sjokoladekrem med bringebær

 • 100 g mørk kokesjokolade
 • 100 g bringebær
 • 15-20 stk hele bringebær

Slik gjør du

 1. Press 100 g bringebær gjennom et dørslag eller en tesil for å få bort alle frø. Hell bringebærpureen i en kjele, og kok opp. La pureen koke til den er redusert ned til ca. halv mengde. Mens pureen koker, deler du de hele bringebærene dine i to.
 2.  Bland sjokolade og 1/2 dl av bringebærpureen i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og sett til avkjøling.
 3. Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts sjokoladekrem, legg på et halvt bringebær, og press undersiden av en annen makron over.
 4. Legg på fat, server og nyt!

 

7 kommentarer

 1. Hei Christine og takk for at du deler dine oppskrifter og tips :) En fantastisk flott blogg du har! Jeg har forsøkt meg på makronene med bringebær og sjokolade, de ble deilige. Tusen takk :) Jeg har omtalt deg og linket til din blogg på bloggen min, ta gjerne en titt om du har lyst. God helg videre, hilsen Gry

 2. Hei! :)

  Jeg har laget akkurat disse en gang tidligere, og de ble veldig gode! Jeg bare lurer på.. Kan jeg bytte ut kokesjokolade med melkesjokolade uten at noe uventet skjer?

 3. Hei! Prøvde å lage disse her om dagen og det ble litt mislykket desverre :( Hahaha men var nok fordi jeg skulle være økonomisk skulle bruke fryste bringebær :P Så bare for å få det svart på hvitt, du bruker ferske bær? Og er det mulig å sløyfe silingen av bærene, eller er det absolutt nødvendig? Og bruker du lys eller mørk kokesjokolade?

  Må ha det med teskje jeg, hehe, men veldig bra blogg! =D

  • copeders

   Hei!
   Det skal gå fint med fryste bringebær, og du trenger ikke å sile dem om du ikke vil. Du må bare passe på at mengden moste bringebær/bringebærpuré stemmer med målene i oppskriften. Til bringebær synes jeg det er best med mørk kokesjokolade, men begge deler skal fungere fint. Lykke til med baking!

 4. Anne-Britt

  Hei
  Kan disse makronene fryses med fyll? Ev hvor lenge tåler de å stå før de kan spises om de ikke fryses?

Legg gjerne inn en kommentar