Makroner med kiwi

Sommertid del1: Makroner med kiwi

ENGLISH | NORSK

Nå er det sommer og snart ferietid! Kanskje du har mer tid til baking i ukene som kommer? Jeg har i alle fall en del sommerlige oppskrifter på lur, så det er bare å følge med på bloggen. Først ut er kiwimakroner! :)

Makroner med kiwi

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Kiwifyll
– 150 g kiwi (ca. 2 kiwifrukter)
– 1/2 dl vann
– 30 g sukker
– 3 ts limejuice
– 1 1/2 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Skrell og del kiwifruktene i biter. Ha kiwi, vann, sukker og limejuice i en kjele, og kok opp. Kok til frukten er mør, ca. 10 min. Bruk en stavmikser og mos blandingen glatt.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling. Om du vil ha et fyll med en enda tydeligere grønn farge, tilsett bitte litt konditorfarge før avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar