Sommertid del4: Makroner med banan

ENGLISH | NORSK

Banan er en fin frukt å bake med, men jeg må si jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gripe den an som fyll til en makron. Likevel hadde jeg veldig lyst til å teste ut bananmakroner. I denne omgangen ble det et bananfyll basert på sjokolade. Hvit sjokolade er nokså nøytral, og banansmaken kommer fram på en tydelig måte. Ble slettes ikke så dumme disse. Fortjener et smilefjes :D

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 g sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Bananfyll
– 100 g hvit sjokolade
– 30 g banan
– 2 ss bananyoughurt
– 1 ts sitronsaft

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Om du vil ha brune prikker på makronene, dryss over litt kakaopulver ved hjelp av f.eks. en tesil, etter at du har sprøytet ut makronene. Stek og avkjøl makronene.

Mos bananen godt med en gaffel. Bland sjokolade, youghurt og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett most banan. Rør sammen og sett til avkjøling. Om du ønsker en tydeligere gul farge på fyllet, tilsett litt konditorfarge før avkjøling.

Når fyllet har blitt stivt (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar