Makroner med grapefrukt

Sommertid del6: Makroner med grapefrukt

ENGLISH | NORSK

Her i huset er det bare jeg som liker grapefrukt. Til gjengjeld er jeg da også svært glad i frukten. Er jeg f.eks. i det egoistiske hjørnet, kan jeg komme hjem med grapefruktjuice fra butikken, vel vitende om at den får jeg beholde for meg selv. Slik var det også med disse makronene ;)      

Makroner med grapefrukt

Makroner med grapegrukt
1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften + 1 ts revet grapefruktskall

Grapefruktkrem:
– 3 stk eggeplommer
– 50 g sukker
– 1 ts revet grapefruktskall
– 1/2 dl presset grapefruktsaft
– 40 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett revet grapefruktskall og eventuelt litt oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Pisk sammen alle ingrediensene til kremen i en kjele, bortsett fra smøret. Kok opp blandingen under omrøring, over lav varme. Når blandingen tykner kan du ta den av platen. Avkjøl noe, før du pisker inn smøret. Pisk godt. Ønsker du rosa farge på fyllet, tilsett litt rosa konditorfarge.

Når fyllet har tyknet (la det gjerne stå i kjøleskapet til neste dag, om du er tålmodig) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar