Makroner med litchi

Sommertid del7: Makroner med litchi

ENGLISH | NORSK

Sommeren er ikke over! Selv om ferien kanskje er over, så er det ingen grunn til å kalle august for høst. Nyt de varme dagene, og hvorfor ikke prøve deg på en ny makron? Denne her ble virkelig en tropisk herlighet. Jeg har hatt en boks med hermetiske litchifruker stående i kjøkkenskapet i all evighet. Har liksom aldri fått brukt den til noe. Jeg sjekket holdbarhetsdatoen, og bestemte meg for at nå får det bli noe av denne boksen. Angret gjorde jeg definitivt ikke! Klarer du ikke å finne litchi i dagligvarebutikken din? Prøv deg hos en grønnsakshandler med asiatiske varer, så finner du nok en boks (eller noen friske frukter til og med :)   

Makroner med litchi

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Sjokoladekrem med litchi
– 100 g hvit sjokolade
– 1/2 dl puré av litchifrukter

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Mos hermetiske litchi med en stavmikser. Bruker du friske frukter, ta ut steinene før du moser.

Mål opp 1/2 dl av pureen, og bland den med hvit sjokolade i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og sett til avkjøling. Om du ønsker en hvitere krem, rør inn litt hvit konditorfarge i kremen før avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar