Makroner med ferskenyoghurt

Sommertid del8: Makroner med ferskenyoghurt

ENGLISH | NORSK

Her kommer årets siste sommeroppskrift. Mange fine høstoppskrifter står for tur, men først denne enkle oppskriften med ferskenyoghurt. Jeg hadde egentlig tenkt å lage fyll av hvit sjokolade blandet med ferkenyoghurt, men jeg endte opp med en enda enklere variant. Da jeg skulle handle fant jeg bare gresk yoghurt med fersken i butikken. Gresk yoghurt er jo ganske mye tykkere enn vanlig yoghurt, så det slo meg at den kanskje kunne brukes som makronfyll rett fra begeret? Gjett om! Dette ble friske og syrlige makroner. Absolutt noe jeg skal prøve igjen med andre yoghurttyper.

Makroner med ferskenyoghurt

 

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften
– 75 g eggehvite
– 100 sukker
– 100 g melis
– 100 g mandler

Yoghurtfyll
gresk yoghurt med fersken

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Finn fram yoghurten og du kan begynne å sette sammen makronene to og to. Det er viktig at du har en stiv, gresk yoghurt og ikke vanlig yoghurt. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

6 kommentarer

 1. Utrolig mye snadder! Veldig kul blogg! Kan jeg få spørre hvordan i alle dager du har klart å få engelsk oversetter på bloggen din ?? Jeg har prøvd å finne ut hvordan i evigheter og prøvd mye forskjellig (og blitt skuffet hver gang) Hadde gitt opp, helt til jeg så din blogg her nå !! Venter og håper på svar <3

 2. Utrolig mye snadder! Veldig kul blogg! Kan jeg få spørre hvordan i alle dager du har klart å få engelsk oversetter på bloggen din ?? Jeg har prøvd å finne ut hvordan i evigheter og prøvd mye forskjellig (og blitt skuffet hver gang) Hadde gitt opp, helt til jeg så din blogg her nå !! Venter og håper på svar <3

  • Hei! Jeg oversetter selv, og har et domene på norsk (1001makron.com), med et subdomene (en.1001makron.com) på engelsk. Det betyr at jeg må poste hver oppskrift to ganger. En gang på norsk og en gang på engelsk, samt linke til hverandre. Nesten som å ha to identiske blogger med andre ord, bare at de begge ligger på samme domene. Bare ta kontakt på e-post hvis du har spørsmål, så skal jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan :) Christine

   • Hei og tusen takk for svar ! Såpass ja! Da var det vanskligere og mere jobb enn jeg håpte! Så flink du er !!! Jeg får tenke litt på det, også tar jeg kanskje kontakt om jeg finner på å prøve ut dette. Ha en fin kveld :)
    -Ann Therese-

 3. Heidi Matre

  Hvordan holder fyllet seg dersom makronene blir liggende litt i fryser? Jeg skal bake til et bryllup om et par uker og fersken var et ønsket fyll. Høres ut som det lett kan bli fuktige makroner om de blir liggende.

Legg gjerne inn en kommentar