Snickers-makroner

Er du fan av den der gode sjokoladen med peanøtter og karamell? Disse smakene er ypperlige kombinasjoner også i en makron. Ta deg tid til å lage både sjokolade- og karamellfyll, legg til en peanøtt, og du får fantastiske snickers-makroner. Dette er herlige munnfuller!

Grunnoppskrift makroner

 • 100 g sukker
 • 75 g eggehvite
 • 100 g melis
 • 100 g mandler / 90 g mandelmel

Slik går du fram

 1. Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Fyll: Sjokoladekrem

 • 100 g mørk kokesjokolade
 • 1/2 dl fløte
 • 35 g smør

Fyll: Karamell

 • 1 dl fløte
 • 75g sukker
 • 50 g lys sirup
 • 20 g smør
 • 1 ts vaniljesukker
 • 30 peanøtter

Slik går du fram

 1. Sjokoladekrem: Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen, og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.
 2. Karamellfyll: Kok opp alle ingrediensene til karamellfyllet, bortsett fra peanøttene, under svak varme. Vær tålmodig, og kok blandingen videre til den når 112 grader. Ta kjelen av platen og avkjøl.
 3. Når fyllene har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp og legg på/smør på ca. 1/2-1 ts sjokoladekrem. Topp med en peanøtt, før du sprøyter over litt karamell. Se bildene under om du er usikker på framgangsmåten. Press undersiden av en annen makron over.
 4. Legg på fat, server og nyt!

Makroner-med-Snickers1 Makroner-med-snickers-3

Legg gjerne inn en kommentar