Snickers-makroner

ENGLISH | NORSK

Er du fan av den der gode sjokoladen med peanøtter og karamell? Disse smakene er ypperlige kombinasjoner også i en makron. Ta deg tid til å lage både sjokolade- og karamellfyll, legg til en peanøtt, og du får fantastiske snickers-makroner. Dette er herlige munnfuller!

Makroner-med-snickers2

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 
– 100 g sukker
– 75 g egghvite
– 100 g mandler
– 100 g melis

Sjokoladekrem
– 100 g mørk kokesjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35 g smør

Karamell:
– 1 dl fløte
– 75 g sukker
– 1 ts vaniljesukker
– 25 g smør

  • 30 peanøtter

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Om du ønsker, tilsett farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bland sjokolade og fløte i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen, og tilsett smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Kok opp fløte og vaniljesukker i en kjele, mens du smelter sukker i en annen kjele over middels temperatur. Vent til sukkeret blir brunt (karamellfarget), og hell fløten forsiktig i mens du rører. Rør godt slik at alle eventuelle «karamellklumper» løser seg opp. Kok blandingen videre til den når 112 grader. Om du ikke har et termometer, kok blandingen i ca. 10min. Ta kjelen av platen og avkjøl litt, før du pisker inn smøret med en visp.

Når fyllene har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp og legg på/smør på ca. 1/2-1 ts sjokoladekrem. Topp med en peanøtt, før du sprøyter over litt karamell. Se bildet om du er usikker på framgangsmåten. Press undersiden av en annen makron over. Husk å ikke overdrive mengden fyll i disse makronene. Her kan det faktisk bli for mye av det gode :)

Legg på fat, server og nyt!

Makroner-med-Snickers1 Makroner-med-snickers-3

Legg inn en kommentar