Makroner med appelsinsjokolade

ENGLISH | NORSK

Herlige makroner med mørk sjokolade og sitrusaroma. Perfekte til påske?

 1 porsjon makroner etter grunnoppskriften

Appelsinsjokoladekrem:

– 100g mørk kokesjokolade
– 1/2 dl fløte
– 35g smør
– 2ts finrevet appelsinskall

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett gul eller oransje farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Ha fløte, sjokolade og revet appelsinskall i en kjele. Varm opp over svak varme til sjokoladen smelter. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Sett til avkjøling.

Nå blandingen har blitt til en stiv krem (etter en tur i kjøleskapet), legges 1/2-1 teskje av fyllet mellom to makroner. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest. Snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

2 kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar