Makroner med pasjonsfrukt

ENGLISH | NORSK

Har du lyst på en eksotisk makron med sprudlende og fruktig smak? Da vil jeg anbefale deg å prøve deg på denne, en av mine favorittmakroner :)

Pasjonsfruktmakron

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Pasjonsfruktfyll:
– 1dl pasjonsfruktpure
– Melis etter smak
– 1 1/2 ts gelatinpulver

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett gul farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bland pasjonsfruktpureen med melis, og smak deg til hvor mye melis du trenger. Blandingen skal være syrlig, men ikke sur. Klarer du ikke å få tak i pasjonsfruktpure, kan du lage selv ved å ha kjøtt fra pasjonsfrukt i en blender, for så å sile blandingen. Litt usikker på hvor mange pasjonsfrukter du da trenger for å ende opp med 1dl pure, så forsøk deg fram.

Rør gelatinpulveret ut i 1 1/2 ss lunket vann i en skål, og la blandingen stå slik ha gelatinen får svellet litt. Ha pureen i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

7 kommentarer

 1. Pasjonsfrukt er virkelig min akilleshæl! Elsker det! De ble kjempefine!

  Sånn standard dagligvare konditorfarge har jeg egentlig ikke forstått – den er jo virkelig på grensen til ubrukelig? Hvis man ikke vil ha duse, rennende farger X)

  Kjempemorsom blogg! Storebroren min lagde makroner herfra og de ble faktisk veldig bra (jeg sier faktisk fordi jeg var så skeptisk til makroner fordi alle gjør det så vanskelig, også var det første forsøk!). Men nå skal jeg prøve også! Morsomt!!! Goood heeeelg!

 2. Det ser ut som veldig gode makroner :) Takk for info om hvordan lage pasjonsfruktpuré. Jeg gikk fra butikk til butikk, men ingen hadde engang hørt om pasjonsfruktpuré, så jeg laget min egen. Jeg brukte 16 pasjonsfrukt og fikk ca 2 dl pasjonsfruktpuré. Nå gjenstår det å se om den fungerer like bra som kjøpt puré :)

 3. Wenche Bjerke

  Hvor kjøper du pasjonsfruktpure?

  • Hei! Det er litt vanskelig å få tak i ja. Jeg har kjøpt hos Pascal i Oslo tidligere, og jeg vet de har på fakbrikkutsalget til Pals. Du kan sikkert også bestille på nett. Meld gjerne fra om du finner forhandlere :)

 4. Hei

  Denne og den med Mango så veldig fine ut dør avkjøling, men da jeg skulle bruke de dagen etter så var det blitt helt stiv gelé som ikke var smørbar overhodet. Mango versjonen kunne kanskje greid seg med halvparten av gelatinpulveret hos meg, men pasjonsfruktpureen er jo såpass flytende at man må ha noe i. Har du opplevd det samme?

  • copeders

   Hei! I disse oppskriftene skriver jeg ofte syltetøy/gelé, for du trenger stivt syltetøy for at ikke for mye fuktighet skal trekke inn i makronene. Da blir de i så fall veldig bløte. Så ja, det er riktig at fyllet blir som gelé, om du lar det avkjøle lenge. Rekker du ikke å få fyllet i makronene i tide, kan du røre geléen opp (vil bli litt knudrete) eller smelte den på nytt. Du kan selvfølgelig også benytte en mindre mengde geletinpulver om du heller vil det, og heller ha et litt mer «rennende» fyll. Smak og behag :)
   Christine

Legg gjerne inn en kommentar