Mojito-makroner

Hvem har sagt at en herlig cocktail ikke kan bli til inspirasjon for et spennende bakverk? Mynte, lime og rom er en utsøkt kombinasjon, og kan like godt briljere i en god krem som i en drink. Finn fram centilitermålet, og slå deg løs på kjøkkenet! :) 

- 1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Mojito-krem
– 100 g hvit sjokolade
– 15 ml lys rom
– 15 ml fløte
– 20 ml presset limesaft
– to never mynteblader
– 35 g smør

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett litt grønn farge til røren mens du pisker eggehvitene om du ønsker. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Bland sjokolade, fløte og limesaft i en kjele. Varm opp blandingen over svak varme til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett rom, finhakket mynte og smør. Rør sammen og sett til avkjøling.

Når kremen har blitt stiv (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts mojito-krem, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

(TIPS! Skulle du ha lyst til å lage mojito å drikke, er det masse fine tips i denne artikkelen fra dinmat.no)

11 thoughts on “Mojito-makroner

 1. hehe jeg får bare lage ny i morra. Stussa litt over hvor mange lime jeg måtte presse :) men Makronene ble bra da hvertfall :)

   1. Vettu hva, jeg lagde den med riktige mål og hadde med til slekta som er i nærheten på ferie, og tror du ikke alle ble borte da! Og de «bestilte» ny ladning til i morgen :)
    fortsatt har jeg litt mye luft i røra, men den kommer seg hver gang!
    Supre oppskrifter!

  1. Hei!
   Det kan du selvfølgelig gjøre, men da får du jo ikke nettopp mojito-smaken. Gode blir de nok likevel. Erstatt rom-mengden med lime eller fløte, og det burde gå bra :)
   Christine

  2. Beklager! Denne kommentaren har gått meg hus forbi. Du kan selvfølgelig droppe rom. Da får du en herlig markon med smak av hvit sjokolade, mynte og lime i stedet. Lykke til med baking!

Legg inn en kommentar