Sommerdrøm 1: Makroner med jordbær

Nå er de norske jordbærene i salg! Finnes ikke bedre enn disse bærene! Jeg har boblet over av ideer i det siste om hvordan jordbær kan bli til ingredienser i herlige sommermakroner. Etter flere kvelder på kjøkkenet er resultatet hele sju forskjellige makronoppskrifter hvor jordbær er i fokus. Tenkte jeg skulle dele oppskriftene med dere i løpet av de kommende dagene, så følg med på bloggen for jordbæroverdose! Først ut er makroner med fyll av hjemmelaget jordbærsyltetøy/-gele.

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

Jordbærfyll
– 150 g jordbær
– 30 g sukker
– 1 ts sitronsaft
– 1 1/2 ts gelatinpulver (evt. pektin)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett rød eller rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett.

Bland jordbær, sukker og sitron, og mos med gaffel. For best resultat, bruk stavmikser og kjør til du får en jevn puré. Kok opp jordbærmiksen og la den koke i et par minutter, slik at noe av vannet fra bærene fordamper.

Rør gelatinpulveret ut i en skål med 1-2 ss lunket vann, og la stå slik at gelatinen får svellet litt. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Du kan benytte pektin i stedet for gelatin (les da på pakken hvor mye du skal benytte). Rør godt, og sett til avkjøling.

Når fyllet har tyknet (etter en tur i kjøleskapet) kan du begynne å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

Legg gjerne inn en kommentar