Pavlova-inspirert makron

Pavlova er en herlig dessert: marengs, krem og frisk frukt! Tenkte jeg måtte lage en sommermakron inspirert av desserten, og den falt i alle fall i smak her hjemme! Marengsbunnen ble byttet ut med makronskall laget i porsjonsstørrelse, fylt med råkrem, jordbær og kiwi. Oppskriften vil holde til ca. 10 porsjonsdesserter, men her hos oss spise vi to av disse hver… Mmm…

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften

 Råkrem
-1 eggeplomme
-1 ss sukker
-1,5 dl fløte

Frisk frukt og bær
– ca. 10 jordbær
– 2 kiwi
(eller annen frukt/andre bær)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Sprøyt ut større makroner, ca. 6-7cm i diameter. Husk at de flyter litt ut. Stek som angitt i grunnoppskriften. Det skal ikke være nødvendig å forlenge steketiden, men se dette litt an. Avkjøl makronene.

Del frukten og bærene i små biter. Jeg gikk for skivede biter, i stedet for terninger, slik at det ikke skulle bli så vanskelig å sette makronene sammen.

Pisk eggedosis av eggeplomme og sukker. Pisk lenge så den blir luftig og fin.

Pisk krem av fløte, og vend kremen forsiktig inn i eggedosisen.

Snu halvparten av makronene med undersiden opp. Bruk en skje, og legg på en god porsjon råkrem og strø over biter av frukt og bær. Legg et makronskall forsiktig over. Sett på fat, server og nyt!

TIPS! Lag mange makronskall og frys ned. Får du gjester i sommer går det nokså raskt å vispe sammen en råkrem (evt. bare krem) og kutte opp litt frukt. Ta makronene ut av fryseren, og før du har klart å dandere desserten ferdig, har makronskallene tint, og er klare for servering! (Har du ikke nok makroner til alle gjestene? Dropp makronskallet på toppen, og du har dobbelt så mange «makroner» å servere.)   

Legg gjerne inn en kommentar