Sommerdrøm 3: Makroner med jordbær og vanilje

Del tre av jordbærkavalkaden er en makron med smørkrem tilsatt jordbær og vanilje. Jeg har laget en smørkrem kalt swiss meringue buttercream. Aner ikke hva denne typen krem kalles på norsk, men det er i alle fall en smørkrem basert på marengs. Man pisker marengs av eggehviter og sukker, før man pisker inn smør. Om du tror du ikke liker smørkrem, så liker du denne!

1 porsjon makroner laget etter grunnoppskriften 

Smørkrem med jordbær og vanilje:
– 1 eggehvite
– 0,75 dl sukker
– 1/2 ts vaniljesukker
– 60 g smør
– 1/2 dl jordbærpuré (ca. 50 g jordbær)

Følg grunnoppskriften for å lage makronene. Tilsett eventuelt rød/rosa farge til røren mens du pisker eggehvitene. NB! Ikke benytt vanlig konditorfarge; benytt konsentrert konditorfarge. Dette får du kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker eller på nett. Avkjøl makronene.

Lag puré av jordbærene ved hjelp av en stavmikser og sett til side.  For å være sikker på å få et godt resultat av smørkremen, er det lurt å romtemperere alle ingrediensene, inkl. jordbærene.

Pisk stiv marengs av eggehviter, sukker og vaniljesukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Her kan det fort se ut som kremen skiller seg. Pisk lenge mellom hver gang du tilsetter smør, og gi deg ikke om det skiller seg. Pisk videre i et par minutter, og det burde løse seg.

Mål opp 1/2 dl av jordbærpuréen. (Har du laget for mye kan resten brukes som deilig saus over litt vaniljeis :) Gjenta samme prosess som over; tilsett litt og litt puré og pisk godt mellom hver gang.

Sett fyllet litt i kjøleskapet før du begynner å sette sammen makronene to og to. Bruk en teskje, kniv eller sprøytepose, alt ettersom hva du synes er enklest: snu en makron med undersiden opp, legg på/smør på 1/2-1 ts fyll, og press undersiden av en annen makron over.

Legg på fat, server og nyt!

5 kommentarer

 1. Britt Helen

  Vet du om det går an å fryse denne type smørkrem?

  • copeders

   Hei!

   Det går, men jeg synes den lett får en litt hard og kornete konsistens. Lettere å fryse fyll av syltetøy eller sjokolade.

   Christine

 2. Kan man lage makroner et par dager før man skal bruke dem med dette fyllet?

  • copeders

   Hei!
   Det burde gå helt fint, men jeg ville faktisk heller fryst dem og lagt dem i kjøleskapet kvelden før man skal bruke dem eller samme morgen. Da er sjansen mindre for at de blir sprø, men holder seg seige/bløte og gode :)
   Christine

 3. Hei jeg syntes jordbær fyllet er vêr veldig tynt flytende. Tykner det hvis det står en stund i kjøleskapet?

Legg gjerne inn en kommentar